Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă

1

Tabla perforată decorativă este un material industrial care aduce rezistență, intimitate și deschidere vizuală în amenajarea interiorului, dar şi a exteriorului. CasoTeca îţi prezintă cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă.

Tabla perforată decorativă este adesea folosită în spaţii industriale și comerciale, dar începe să câştige teren şi în amenajarea locuinţelor. Caracteristicile materialului îl fac ideal atât pentru aplicații structurale, cât și pentru cele decorative. Acesta protejează și închide spațiile, dar permite luminii să pătrundă. 

Ce este tabla perforată? Aceasta este o foaie de metal cu găuri de anumite forme și dimensiuni. Aceasta are un aspect asemănător ochiurilor atunci când este privit de la distanță.

Forma, dimensiunea și modelul găurilor pot fi standardizate sau personalizate. Găurile standard sunt de regulă circulare și pot varia în mărime, de la 1 milimetru în sus. Cu toate acestea, cu cât este mai mare gaura, cu atât mai groasă trebuie să fie foaia de metal.

Foile perforate personalizate sunt disponibile cu găuri într-o varietate de forme și dimensiuni, inclusiv pătrate, dreptunghiuri, romburi, cruci și multe altele.

Care sunt avantajele tablei perforate

  • Tabla perforată poate fi folosită pentru aplicații structurale și decorative în arhitectură și design, inclusiv pentru balustrade, fațade, scări. Caracteristicile sale permit creativitatea cu lumină, sunet și profunzime vizuală.
  • Materialul poate fi utilizat pentru a regla lumina și ventilația într-un spațiu. Poate bloca sau limita lumina directă, în timp ce permite aerului să circule. Acest lucru poate ajuta la reducerea consumului de energie.
  • Poate fi folosită pentru a îmbunătăți intimitatea și a crea un sentiment de închidere fără a închide complet un spațiu, deoarece are un efect oarecum transparent atunci când este privit din afară.
  • Metalul perforat poate difuza sunetul. De exemplu, panourile instalate de-a lungul unui tavan pot fi folosite pentru a preveni ecourile.
  • Este antiderapantă și ușor de curățat atunci când este folosită pentru căile de mers și treptele de scară. De asemenea, este durabilă și are o capacitate mare de încărcare.
  • Folosit la exterior, pentru scări sau mobilier stradal, materialul este ideal în cazul în care este nevoie de drenaj, deoarece apa poate aluneca chiar prin găuri.

Cum să folosești tabla perforată

Balustrade pentru scări. Metalul perforat poate fi utilizat pentru balustradele de scară care pornesc din podea spre tavan. Spre exemplu, casa din imaginea de mai jos are o scară în centru, iar balustradele metalice perforate înconjoară fizic spațiul fără a-l închide vizual. Scara coboară dintr-un luminator, astfel încât perforațiile permit luminii naturale să radieze la nivelul inferior.

Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă
Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă

Scări. Calitățile puternice și durabile ale metalelor perforate fac din acestea o alegere excelentă pentru trepte. Asta pentru că textura sa oferă o rezistență mai bună împotriva alunecării și are o capacitate mare de încărcare pentru integritatea structurală. Această scară metalică perforată permite luminii și aerului să pătrundă în toate spațiile. Permite atât confidențialitate, cât și conversație, iar în acest caz devine loc de joc.

Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă
Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă

Culoare de trecere. Designul acestei case renovate se învârte în jurul spațiului de locuit în plan deschis și al pasarelei suspendate deasupra. Pasarela leagă structura existentă de noul dormitor matrimonial. Linii perforate, pasarela, dar și balustrada, permit luminii să filtreze și să realizeze o conexiune vizuală între primul și al doilea etaj.

Cum folosești metalul perforat la exterior

Balustradă pe balcon. Balustradele din oțel perforat folosite la exterior oferă siguranță, dar și intimitate. Aici, tabla creează un sentiment de incintă într-un spațiu în aer liber și poate servi și ca un balustradă. De asemenea, ajută la limitarea vederii în casă.

Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă
Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă

Pentru fațade. O fatadă din metal perforat poate oferi interes vizual, dar și umbra și protecție. Acest ecran personalizat a fost inspirat de modelul floral pe covorul original și placile ceramice din casă. Tabla înfășoară clădirea și strălucește seara, atunci când sunt aprinse luminile.

Pentru copertină. Acest ecran perforat din metal a fost tăiat cu laser într-un design personalizat și funcționează ca o copertină în aer liber. Astfel se reduc efectele soarelui și a ploii la exteriorul casei. Cu cât este mai mare adâncimea ecranului, cu atât va oferi mai multă protecție. În plus, uite ce umbre frumoase crează pe perete!

Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă
Cum să amenajezi casa cu tablă perforată decorativă

Pentru detalii decorative. Tabla perforată mai poate fi folosită și pentru detalii mai mici de design, cum ar fi acest pandantiv, care aduce un aer industrial interiorului din lemn și sticlă.

Sursa text și foto: Houzz

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here