Cum să amenajezi o grădină verticală

1

O grădină verticală schimbă radical spațiul locuinței și al birourilor, aducând un aer mai proaspat, mai oxigenat, dar și un decor deosebit. De asemenea, grădina verticală aduce o notă de optimism, ceea ce reduce stresul.

Printre avantajele aduse de o grădină verticală se numără costul relativ redus și sustenabilitate, precum și beneficiile certe aduse persoanelor.

Conceptul grădină verticală, care este, până la urmă, o artă din plante decorative, care purifică aerul, adaugă verde orașului gri. Pereții, de multe ori albi, se pot transforma în oaze de verdeață.

Diversitatea este la ea acasă într-o grădină verticală, deoarece poate fi folosit un mix specific de specii de plante, adaptat situației. Se pot utiliza o multitudine de culori, de texturi, de mărimi de plante.

Pentru o grădină verticală este nevoie de un spațiu cu lumină naturală, ferită de agresiuni mecanice și cu suficientă căldură și ventilație de aer proaspăt.

Prețul grădinii verticale este, de obicei, la cheie și include sistemul de perete, plantele, pământul și montajul. Prețul instalației de irigație este separat, în funcție de soluția tehnică aleasa.Scindapsus-hanger_Bloemenbureau-Holland

Speciile de plante utilizate pentru o grădină verticală sunt: scindapsus, nephrolepis, aglaomena, croton, spatiphyllium, asplenium, în funcție de condițiile asigurate de locul unde va fi amplasată grădina.

Specialiștii recomandă foarte mult utilizarea exclusivă a speciei scindapsus, pentru o grădină verticală, aceasta specie fiind durabilă, aspectuoasă și cu un ritm de creștere echilibrat.

Grădină verticală în „cuiburi”

O tehnică pentru realizarea grădinilor interioare folosește module de trei dimensiuni, realizate din material special impermeabil.

Cuibul mini este cel mai economic și este perfect pentru a atrage plăcut și în acelaşi timp discret atenția asupra unui perete. Cu o capacitate de 4 l pamant poate găzdui una sau doua plante mari sau mai multe mici. Prețul pentru un astfel de cuib începe de la 45 de lei.

cuib mini
 

cuib mediuCuibul mediu oferă cea mai buna modularitate și adaptare la multe spații. Dublu ca dimensiune față de cel mini, cu un preț de circa 78 de lei, cuibul mediu oferă plăcută susţinere a două până la patru plante mari sau a multora mai mici.

 

cuib maxiCel mai vândut model este cuibul maxi, cu o capacitate de 14 l pământ, oferă suficient spaţiu pentru trei până la șase plante mari sau foarte multe mici. Schimbă complet și radical un spaţiu, fie că este interior fie că este exterior.

 

 

Sursa – Greenatwork , GradiniVerticale

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here