10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

0

Adăugarea de panouri solare şi realizarea unei grădini organice erau cele mai bune metode pentru a-ţi transforma casa într-una verde pentru îmbunătăţirea vieţii persoanale şi financiare. Dar, tehlnologia de astăzi a adus nenumărate produse care te ajută să ai o casă şi mai verde. CasoTeca îţi spune 10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde.

Fă trecerea la becurile LED pentru iluminatul în interior. Fie că le instalezi la intrare sau sub cabinetele de bucătărie, vei avea lumină cu un cost mai mic pe factura la curent, iar magazinele oferă o gamă variată de becuri LED, de toate mărimile şi intensităţile.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

Refoloseşte în loc de reciclare. Să arunci o canapea uzată este un plus destul de important la groapa de gunoi, atunci când ai în derulare un proiect de renovare a apartamentului. Ia în considerare reutilizarea canepelei vechi pe care o ai şi retapiţeaz-o. Alege un nou material, poate cu accente moderne şi înlocuieşte chiar şi o parte din umplutura acesteia. Vei reuşi astfel să păstrezi cea mai mare parte din canapea şi nu vei arunca multe deşeuri la groapa de gunoi. În plus, şi bugetul de renovare se va reduce astfel şi vei avea bani pentru alte lucruri de renovat.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

Controlul electrocasnicelor mici. Dacă ai un sentimentul că ai lăsat aragazul deschis după ce ai plecat de acasă, singura ta variantă este să te întorci din drum si să verifici. De la prăjitorul de pâine, până la cafetieră, salvează timp cu ajutorul comenzilor de control de pe telefonul mobil. Cu atingerea unei singure aplicaţii, priveşte aparatele din casă chiar dacă eşti în maşină sau autobuz şi opreşte-le dacă este necesar.

Controlul automatic al temperaturii din casă este un al mod prin care salvezi bani la factura de întreţinere. Setează acest termostat Nest la temperatura de 25,5 grade Celsius când pleci de acasă pentru întreaga zi şi ajustează nivelul de căldură în funcţie de preferinţe atunci când te întorci. Pentru un preţ de 250 de dolari, acest dispozitiv inteligent reduce consumul de energie şi îţi păstrează casa mai verde decât alte sisteme de control a temperaturii. Produsul se poate cumpăra din Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia şi Olanda.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

Conecteză-ţi în casă senzori de mişcare. Vei ştii când cineva dă târcoale cu ajutorul camerelor video în timp real Dropcam. Acestea se conectează la termostatul Nest, despre care îţi spuneam mai sus, pentru a oferi informaţii de securitate critice, precum zgommote neobişnuite sau mişcare. Pune câte o cameră Dropcam la fiecare etaj pentru a sta liniştit/ă. O cameră costă 150 de dolari.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

Actualizează-ţi coşul de gunoi şi ajută-ţi familia să recicleze. Există coşuri de gunoi inteligente care îţi spun chiar ce este înăuntru şi care te ajută să-ţi faci astfel o listă cu lucrurile de care ai nevoie şi care trebuie înlocuite. Alte coşuri de gunoi te anunţă când este plin.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

Nu mai cumpăra mâncare suplimentară dacă nu eşti sigur/ă dacă ai sau nu în frigider. Poţi face cina mult mai uşor cu ajutorul unei aplicaţii legată de inventarul frigiderului tău. Pe baza alimentelor pe care le ai în frigider, aplicaţii precum Fridge Pal îţi dau numeroase reţete pe care să le încerci şi să reduci deşeurile. Această idee verde este perfectă pentru familiile cu un program încărcat şi care merg pe un buget redus.

Vopseşte cu produse care nu conţin compuşi organici volatili pentru o experienţă curată. În loc să foloseşti vopsea de interior care conţine tot felul de chimicale, această vopsea absorbe substanţele nocive. Şi e bine să te orientezi spre acest tip de vopsea mai ales dacă ai în casă copii sau persoane în vârstă.

Filtrarea apei la sursă este un alt pas pe care trebuie să îl iei dacă vrei o locuinţă verde. Foloseşte un filtru care se amplasează chiar la bateria de la chiuvetă. Pentru 30 de dolari, poţi cumpăra un filtru cu un design elegant. Activează filtrul doar când ai nevoie de apă de băut sau pentru gătit. Toate celelalte fluxuri de apă cresc durata de viaţă a filtrului.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

Consumatorii ştiu de ani de zile despre pierderea de energie electrică la dispozitivele conectate la curent şi este uşor de uitat să scoţi din priză un aparat. Adaugă un comutator Belkin Conserve Power Switch, care costă 7 dolari fiecare. Acesta blochează pierderea de energie pentru a reduce impactul asupra mediului, dar şi factura la curent.

10 îmbunătăţiri pentru o casă mai verde

O casă inteleligentă devine din ce în ce mai accesibilă pe măsură ce componentele se ieftinesc datorită reducerii costului de producţie, iar consumatorii înţeleg importanţa acestor produse în viaţa de zi cu zi. Adaugă elementele verzi casei tale pentru a salva din buget.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here