Cum să amenajezi o sufragerie mică

0

Încăperile mici pot fi dificil de amenajat chiar dacă suprafața restrânsă nu permite folosirea multor obiecte decorative. Sufrageria reprezintă o provocare chiar mai mare în materie de design având în vedere că este locul în care petreci cel mai mult timp și în care primești musafirii. Cum poți găsi un echilibru între încercarea de a face această sufragerie să pară cât mai spațioasă și obstacolul spațiului restrâns?

– O cameră mică în care nu pătrunde multă lumină are aspect de cutie. Încearcă să lipești un poster pe peretele opus celui cu fereastra, iar deasupra să agăți o oglindă pentru ca aceasta să reflecte peisajul de afară, să creeze iluzia de dublare a ferestrei și implicit de lărgire a încăperii.

pic2

– Folosește mobilă cu cât mai multe spații de depozitare ascunse (care să nu fie vizibile la exterior) și canapea sau fotolii cu dimensiuni reduse. Profită de spațiul liber din sufragerie de pe verticala unui perete pentru a-l ocupa cu tablouri mici – dacă reușești să atragi privirile în partea de sus a camerei, aceasta va părea mai generoasă.

– Optează pentru o canapea care să nu se sprijine direct pe podea, iar dacă preferi una mai mare poziționeaz-o astfel încât să ocupe un colț al camerei. În alte cazuri de sufragerie, cel mai bun loc pentru canapea este centrul camerei, cu condiția ca piesa de mobilier să nu fie supradimensionată și să nu aibă spătar. Această variantă chic poate fi folosită și într-o cameră mare, ca delimitare dintre două spații în care oaspeții se pot așeza. Canapeaua nu este, însă, indispensabilă, ci poate lipsi dintr-un living cu suprafața restrânsă, fiind înlocuintă de fotolii.

pic3

– Nu uita de plante! Ca și oglinzile, acestea sunt o modalitate bună de a adăuga profunzime unei sufragerii mici. “Verdeturile” trebuie așezate în colțurile camerei , lângă scaune și canapea sau în spatele acestora pentru ca spațiul să pară mai mare.

– Mobila multifuncțională este perfectă pentru camerele mici; o măsuță pentru cafea care poate fi folosită și ca scaun este binevenită în sufragerie. O idee la fel de bună este să optezi pentru piese de mobilier “invizibile” (din sticlă sau plastic transparent) pentru a evita supraaglomerarea camerei.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: houzz.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here