Cum să îți amenajezi curtea cu o pergolă de terasă și pânze de umbră

1

Ideea de terasă: Amenajează un colț umbrit, cu o cârpă/velă de umbră, o pergolă (bioclimatică dacă este cazul) sau o copertă. Acest lucru poate proteja mobilierul dar și separa colțul „sufragerie” de colțul „sufragerie” și vă poate proteja de vedere, de soare și de vânt!

Pergola sau velele de umbră oferă o alternativă la umbrelele de soare desfășurate la cele 4 colțuri ale terasei. Hotărât design și modern, sunt elemente decorative în sine. Pergola sau pânzele de umbră oferă și o suprafață de protecție mai mare.

Pergola, soluția pentru terase mari

Pergola (sau foișor) este destul de populară. Este adesea realizat din diferite materiale (lemn, aluminiu, PVC etc.). Poate fi sobru sau ornamente de design prezent.

Instalarea unei pergole nu este ușoară. Este fixat de sol (pe terasă) în timp ce este sprijinit, de cele mai multe ori, de casă. Acoperișul acestuia poate fi acoperit cu o pânză întinsă pliabilă și permeabilă, pentru a evita buzunarele de apă. Această structură rigidă este bineînțeles pozată într-un mod inamovibil și va traversa astfel cele 4 anotimpuri.

Pergola nu este adesea potrivită pentru grădini mici sau terase mici deoarece poate ocupa proporțional prea mult spațiu. În acest caz, va fi necesar să preferați cârpe de umbră sau copertine.

Unele pergole oferă iluminare LED integrată pentru a prelungi zilele de vară și a lua masa pe terasă. La fel, există așa-numitele pergole „bioclimatice” care au șipci care pot fi reglate în funcție de soare, vânt sau ploaie.

Pânza de umbră, alternativa la modă pentru terasele mici

Vela de umbră este așadar o alternativă interesantă, economică, trendy și șic pentru a oferi umbră și prospețime pe terasă. Țesăturile sunt ușoare, cel mai adesea impermeabile (există modele tip ajurat sau „plasă de camuflaj”) și multicolore. Unele oferă un filtru UV.

Cu velele de umbră, este deosebit de ușor să adaptezi configurația la dorințele tale, amestecând forme și culori: triunghiuri, trapeze, dreptunghiuri sau pătrate.

În plus, instalarea este relativ simplă. In general este necesar sa se prevadă fixari pe peretele casei, catarge (lemn, aluminiu, etc.) prevazute în acest scop și care să permită întinderea pânzelor sau un copac lângă terasă. Astfel pânzele sunt ușor de asamblat și dezasamblat. Este necesar să se prevadă din proiectarea terasei, locațiile catargelor (suporturi îngropate sau placă de fixare pe terasă).

un comentariu

  1. […] Ideea de terasă: Amenajează un colț umbrit, cu o cârpă/velă de umbră, o pergolă (bioclimatică dacă este cazul) sau o copertă. Acest lucru poate proteja mobilierul dar și separa colțul „sufragerie” de colțul „sufragerie” și vă poate proteja de vedere, de soare și de vânt! Pergola… Cititi mai multe aici: Cum să îți amenajezi curtea cu o pergolă de terasă și pânze de umbră […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here