Cum poți avea grijă de frumusețea ta la tine acasă. Află cele mai bune măști pentru îngrijirea părului vara

2

Frumusețea părului nostru depinde foarte mult de grija și atenția pe care i-o acordăm zilnic. Vara este un anotimp dificil pentru podoaba capilară din cauza razelor solare puternice.

Acesta este motivul pentru care în perioada sezonului călduros ar trebui să acordăm o atenție sporită modului în care ne tratăm părul. Ți-am pregătit o listă cu cele mai bune măști pentru îngrijirea părului vara.

Nu este nevoie să apelezi tot timpul la tratamente scumpe făcute în salon pentru a avea parte de un păr sănătos. Grija ar trebui să înceapă de la tine de acasă, prin urmare te poți ocupa și singură de prepararea unei măști care să-ți revitalizeze podoaba capilară. Dacă timpul îți permite, atunci uite câteva idei de măști naturale pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

Cele mai bune măști pentru îngrijirea părului vara

Aceste măști de păr vor fi aliatul tău numărul unu pe perioada verii. În sezonul cald părul tău trece prin mai multe transformări, prin urmare este posibil ca acesta să sufere și unele probleme. Aici intervin măștile de păr naturale care să te ajute să ai un păr sănătos chiar și în timpul  sezonului cald.

Vei avea de câteva ingrediente simple pe care le vei găsi cu siguranță în bucătărie. Răbdarea va fi și ea necesară pe tot parcursul procesului, mai ales că rezultatele nu vor apărea niciodată peste noapte. Răbdarea și perseverența sunt câteva elemente cheie pentru a obține rezultatele dorite.

Mască naturală cu hibiscus pentru prevenirea căderii părului

Tratarea parului cu Hibiscus | cadereaparului.info.ro

Am selectat pentru tine unele dintre cele mai bune măști pentru îngrijire părului vara. Prima pe lista specialiștilor în îngrijirea părului a fost masca naturală cu hibiscus. Această mască este ideală pentru prevenirea căderii părului și este ideală pentru persoanele care se confrunta cu aceste probleme. Desigur, sfatul specialiștilor este acela de a consulta un medic înainte de a folosi orice mască.

Este posibil ca această cădere a părului să aibe la bază cauze interne. Prin urmare, câteva investigații nu ar strica înainte. Pentru prepararea măștii cu hibiscus vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Fierbe câteva petale de hibiscus apoi strecoară amestecul obținut. Lasă amestecul la răcit timp de două ore apoi adaugă două lingurițe de ulei de cocos și două lingurițe de  iaurt. Aplică masca pe întreaga lungime a părului și las-o să acționeze pentru cel puțin o oră jumătate. Spală foarte bine părul apoi aplică un balsam. Această mască promite să-ți întărească și să-ți fortifice firul de păr.

Mască naturală cu avocado și aloe vera pentru părul lipsit de viață

Tratamente cu aloe vera: planta cu efecte uimitoare asupra sănătății -  Revista Medicinas

Cea de-a doua propunere de pe lista cu măști pentru îngrijirea părului vara se numără cea cu avocado și aloe vera pentru părul lipsit de viață. Aloe vera are nenumărate beneficii asupra îngrijirii părului. Pentru prepararea acestei măști vei avea nevoie de un avocado foarte copt și un sfert de cană de gel de aloe vera. Amestecă aceste două ingrediente simple apoi aplică-le cu grijă pe lungimea firului de păr.

Lasă masca să acționeze pentru cel puțin douăzeci de minute Ulterior spală părul cu grijă și aplică un balsam. Această masă este perfectă pentru părul cu aspect tern. Vara părul este mult mai afectat și își pierde din strălucire. Pentru a-i oferi strălucirea de care are nevoie poți apela cu încredere la această mască rapidă și eficientă.

Mască naturală cu banane pentru scalpul problematic

3 măști de față cu banane pentru un ten mai sănătos

Masca naturală cu banane este recomandată persoanelor care au un scalp problematic. Căldura și transpirația pot duce la un scalp sensibil și predispus mâncărimilor. Pentru a scăpa de această problemă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Pentru prepararea măștii ai nevoie de un măr, o banană și puțină miere. Bananele au un conținut ridicat de potasiu care protejează foliculii părului.

Mai mult, potasiul previne uscarea și mâncărimea scalpului. Pentru această mască este nevoie să treci prin blender o banană coaptă, o jumătate de mpr și două-trei lingurițe de miere. Aplică masca și las-o să acționeze pentru cel puțin douăzeci de minute. Pasul următor constă în spălarea părului și aplicarea unui balsam hidratant.

Mască naturală cu ulei de cocos pentru părul frizzy

Alimentul cu peste 100 de utilizari: uleiul de cocos

Ultima mască pe care ți-o propunem se adresează persoanelor care se confruntă cu efectul de păr frizzy. Căldura din sezonul cald face de multe ori ca părul să se deshidrateze mult mai rapid și să apară efectul acesta de frizzy. Acizi grași din uleiul de cocos te vor ajuta să-ți hidratezi părul și să-l salvezi în sezonul cald. Vei avea nevoie de un borcănaș cu ulei de cocos. Tot ce trebuie să faci este să-l freci între palme până ce acesta se încălzește.

Aplică-l pe lungimea părului și lasă-l să acționeze pentru cel puțin jumătate de oră. Următorul pas ține de spălarea cu atenție a părului. În cazul acestei măști s-ar putea să fie nevoie de o șamponare dublă pentru a îndepărta complet excesul de ulei de cocos.

Un ultim pas ține de aplicarea unui balsam potrivit tipului tău de păr. Dacă ai părul vopsit, atunci îți recomandăm una din măștile naturale speciale pentru părul vopsit. Îngrijirea părului vopsit necesită mult mai multă atenție și grijă.

2 comentarii

  1. […] Frumusețea părului nostru depinde foarte mult de grija și atenția pe care i-o acordăm zilnic. Vara este un anotimp dificil pentru podoaba capilară din cauza razelor solare puternice. Acesta este motivul pentru care în perioada sezonului călduros ar trebui să acordăm o atenție sporită modului… Cititi mai multe aici: Cum poți avea grijă de frumusețea ta la tine acasă. Află cele mai bune măști pentru îngrijir… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here