Cum să scăpăm de mirosurile neplăcute din frigider?

0

Să deschizi ușa de la frigider și să iasă de acolo un miros neplăcut este ultimul lucru pe care ți-l dorești, mai ales când gătești cu multă sârguință și îți place ca bucătăria să fie mereu impecabilă. În acest material CasoTeca vă arată cum să aveți  frigiderul mereu proaspăt.

În primul rând, pentru a evita aceste situații trebuie să faci mereu curățenie în frigider, să nu ții mâncare veche, neacoperită ori fructe și legume care încep să se strice. Ideal este ca măcar o dată la două zile să arunci o privire prin frigider și să vezi în ce stare se află produsele.

Spală frigiderul cu oțet sau bicarbonat

Apoi, o dată la cel puțin două săptămâni ar fi bine ca frigiderul să fie golit și curățat. Pentru a îndepărta mirosul neplăcut din frigider, atunci când îl spălăm putem pune într-un vas puțină apă în care să adăugăm niște oțet sau bicarbonat de sodiu. Apoi ștergem frigiderul pe interior cu această soluție.

baking soda

Cafeaua, ovăzul și condimentele mențin mirosul proaspăt

Pentru a menține prospețimea mâncării mai mult timp păstrați într-un bol de mici dimensiuni fie niște cafea proaspăt măcinată, fie bicarbonat de sodiu, fie niște condimente proaspăt măcinate (scorțișoară, anason, cuișoare sau ienibahar). De asemenea, și ovăzul are proprietatea de a vă scăpa de mirosul neplăcut din frigider.

Coffee Grounds

Tehnologia Plasmacluster- elimină bacteriile și mirosurile neplăcute din frigider

Desigur, aceste soluții au costuri reduse, dar necesită timp, mai ales primele două. De aceea, dacă credeți că a venit timpul să vă luați un frigider nou, puteți opta pentru un frigider care necesită mai puțin timp pentru a-l îngiriji. Chiar există!

Citește și Cum creștem umiditatea dintr-o cameră?

 

Japonezii de la SHARP (despre japonezi se spune că  au o obsesie pentru siguranța alimentară) au o gamă de frigidere dotate cu o tehnologie cu ioni Plasmacluster care îndepărtează mirosurile neplăcute. Odată răspândiți în aer acești ioni activi, întâlnind bacteriile și alte particule responsabile de apariția mirosului neplăcut, le descompun și împiedică chiar și apariția mucegaiului. Astfel, mâncarea ține mai mult în acest tip de frigidere, și drept rezultat, putem economisi și banii dați pe mâncare, dar și timpul petrecut pentru a găti și a face curățenie în frigider!

frigider-sharp

 

Surse foto: www.bestherbalhealth.comwww.huffingtonpost.comwww.sharp.com.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here