Cum să scapi de celulită: 5 obiceiuri zilnice care te ajută

0

Celulita este una dintre temerile comune ale femeilor. Una dintre modalitățile de a o gestiona constă în exerciții fizice regulate, consumul adecvat de apă și menținerea unei diete sănătoase. Cu toate acestea, există multe obiceiuri din rutina zilnică care pot agrava aspectul celulitei. Descoperă aceste obiceiuri și elimină-le din viața ta pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii!

Cum să scapi de celulită

Iată ce obiceiuri trebuie să eviți pentru a nu avea celulită sau pentru a scăpa de ea. Trebuie să nu mai faci aceste lucruri:

Dormi prea puțin

Atunci când nu ai suficient somn, consecințele nu se limitează doar la oboseală și scăderea performanței. Lipsa somnului poate afecta producția de melanină și poate duce la dezechilibre hormonale, contribuind la acumularea de grăsime și apariția celulitei.

Ai o atitudine negativă

Conform unor cercetări, adoptarea unei atitudini negative poate crește nivelul de cortizol în organism, provocând inflamații, scăderea libidoului, creșterea apetitului și potențiala dezvoltare a celulitei din cauza problemelor în sistemul circulator. Prin urmare, încearcă să-ți menții moralul ridicat pentru a contribui la sănătatea ta generală!

Iei prea multe antibiotice

Utilizarea excesivă a acestor tipuri de medicamente pentru tratarea anumitor afecțiuni face ca greutatea să crească.

Consumi alimente ”ușoare”

Produsele cu conținut scăzut de grăsimi, atât de la modă în zilele noastre, ascund o cantitate mare de zahăr, unul dintre aliații numărul unu ai celulitei.

Ai un stil de viața sedendar

După cum probabil că știi deja, o viață fără exerciții fizice și sport, combinată cu o alimentație bogată în grăsimi, favorizează apariția celulitei pe corp.

Descoperă și: Sfaturi pentru a scăpa de grăsimea de pe spate. Ce îți recomandă nutriționiștii

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de celulită sau pentru a preveni apariția ei

Alimentația

Celulita afectează aproximativ 98% dintre femei, dar adoptarea unei alimentații echilibrate poate reduce șansele apariției sale și poate contribui la tonifierea pielii.

  • Evită consumul de băuturi carbogazoase, alimente fast-food și produse făinoase, deoarece acestea pot favoriza retenția de lichide și pot contribui la creșterea în greutate. În schimb, optează pentru o dietă sănătoasă, bogată în alimente care conțin vitamine și colagen.
  • Redu aportul de sare din alimentație pentru a limita efectele sale negative asupra celulitei și retinerii de lichide în organism.

Apă și exerciții fizice

Asigură-te că bei suficientă apă, deoarece aceasta contribuie la drenarea organismului și îmbunătățirea funcției celulare. Se recomandă un consum zilnic de doi litri de apă, însă poate fi dificil pentru unele persoane să atingă această cantitate.

Adoptă un regim regulat de exerciții fizice. Nu este obligatoriu să mergi la sală pentru a reduce celulita. Mersul pe jos este o opțiune accesibilă oricui.

Automasaj

Masarea zonelor predispuse la apariția celulitei poate îmbunătăți circulația și drenajul limfatic. În timpul dușului, poți utiliza o mănușă de masaj cu păr de cal pentru a stimula pielea și a îndepărta celulele moarte. De asemenea, un duș scurt cu apă rece la final poate spori efectele acestui proces.

Odihnă și relaxare

Asigură-te că ai un somn de calitate, dormind timp de opt ore pe noapte. Odihna adecvată nu doar contribuie la sănătatea generală, ci și la sănătatea pielii. Lipsa somnului poate duce la acumularea excesivă de grăsime în organism, contribuind la aspectul pielii cu aspect de coajă de portocală. Încearcă să reduci stresul. Stresul cronic poate favoriza depozitele de grăsime în corp.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here