Cum să speli hainele negre la mașina de spălat. Ce trebuie să faci înainte

4

Trucul util pentru spălarea hainelor negre la mașina de spălat. Indiferent dacă abia începi să te acomodezi cu sarcinile de curățenie sau ai deja o oarecare experiență, trebuie să recunoaștem că, la un moment dat, pot deveni copleșitoare, relatează playtech.ro 

Inclusiv când vine vorba despre spălarea articolelor vestimentare, în cazul cărora avem o mulțime de opțiuni dintre care să alegem.

Cum trebuie să sortezi hainele înainte de a le băga la mașină

Este adevărat – sarcinile gospodărești nu mai sunt la fel de dificile precum erau odată. Acum, totul poate fi automatizat. Însă chiar și această multifuncționalitate ne poate copleși la un moment dat. O mașină de spălat poate prezenta chiar și peste zece programe de spălare, cu diverse cicluri de spălare și mai multe numere de învârtiri.

Dacă nu ești sigur(ă) cum trebuie să procedezi pentru a spăla corect hainele negre, fără a se deteriora, ai ajuns la locul potrivit. Însă înainte de a discuta despre articolele vestimentare negre, să vorbim despre sortare hainelor.

Nu toate articolele vestimentare pot fi puse la spălat împreună. Hainele trebuie întotdeauna sortate în funcție de culori și material, textură, pentru a nu se deteriora.

Cum trebuie să procedezi

Adună hainele colorate la un loc. Hainele albe și cele de culori foarte deschise, de asemenea. La fel se întâmplă și cu hainele foarte închise la culoare și negre.

Îmbrăcămintea sport se spală întotdeauna separat de restul articolelor. Țesăturile delicate nu trebuie nici ele amestecate cu alte tipuri de haine.

Șosetele și lenjeria de corp se recomandă a fi depozitate într-o pungă de plasă, care ulterior se pune în mașină la un program de spălare adecvat.

Trucul util pentru spălarea hainelor negre la mașina de spălat

Alegerea programului potrivit de spălare este un pas foarte important. Indicat este să verifici întotdeauna eticheta hainelor înainte de a le băga în mașină. De obicei, hainele ușor murdare și țesăturile delicate, cum ar fi lâna, bumbacul sau mătasea, se spală la programe scurte și cu apă rece.

Ciclurile de spălare lungi și fierbinți sunt potrivite pentru rufele foarte murdare sau care nu sunt spălate la ordinea zilei, precum husele de canapea sau lenjeria de pat.

Să revenim acum la hainele negre. Este crucial – în cazul tuturor articolelor vestimentare – să ne asigurăm că sunt complet uscate înainte de a le băga în mașină. Altfel, vor prinde miros urât și vor afecta și turele următoare de rufe ce vor fi spălate.

În cazul hainelor negre este esențial să aplici un mic „secret” pentru a evita decolorarea lor. Înainte de a le pune în mașina de spălat, întoarce-le pe dos. Culoare se va păstra foarte bine astfel. Există și șervețele special concepute pentru a preveni decolorarea rufelor, dacă vrei să fii 100% sigur că vei mai putea purta aceleași haine închise la culoare.

4 comentarii

  1. […] Trucul util pentru spălarea hainelor negre la mașina de spălat. Indiferent dacă abia începi să te acomodezi cu sarcinile de curățenie sau ai deja o oarecare experiență, trebuie să recunoaștem că, la un moment dat, pot deveni copleșitoare, relatează playtech.ro  Inclusiv când vine vorba despre… Cititi mai multe aici: Cum să speli hainele negre la mașina de spălat. Ce trebuie să faci înainte […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here