Cum umbrim ferestrele, cum scăpăm de caniculă

Cu copertine din pânza, retractabile, deasupra ferestrelor

1

Când temperatura trece de 30 de grade, deja ne simțim în cuptor dacă nu dispunem de aer condiționat. Dar cei cu sensibilitate mai mare la aer condiționat, ce fac? Nimeni nu preferă aerul rece știind că vor răci sau că vor dezvolta alergii, așa că evită pe cât posibil butonul ”ON” de la aerul condiționat. Dar, ce e de făcut în lipsa acestui aparat pe timp de caniculă?

Umbrirea ferestrelor

La case cu ferestre de mari și orientate spre soare (pe Este, Sud-Est sau Sud), căldura din timpul verii din casă poate proveni în procent de 70-80% de la radiația solara. Dacă găsim soluții de umbrire a ferestrelor, temperatura interiorul casei va scădea considerabil.

Umbrirea ferestrelor din exterior este mult mai eficienta decât prin interior.

– Cu copertine din pânza, retractabile, deasupra ferestrelor

– Cu pergole fixe din lemn pe orientarea sud, perpendiculare pe fațadă, calculate sa umbrească ferestrele în timpul verii și sa nu le umbrească în timpul iernii, când ne interesează aportul de căldură de la soare.

Pergolele, o soluţie completă pentru terase şi balcoane

– Cu rulouri deasupra ferestrelor acestea se pot monta și ulterior. E o soluție eficienta, dar în momentul în care sunt lăsate, camera devine camera întunecoasă.

– Ferestre cu obloane mobile. Acestea se pot confecționa aleasă, pot fi aplicate fără balama, puse la locul lor ziua și detașate seara sau în sezonul rece.

– Cu folii reflectorizante transparente, pe exteriorul ferestrelor sau cu geamuri care se comporta diferit în funcție de sezoane (de tip 4 anotimpuri).

Cum să păstrezi căldura în locuință în sezonul rece

În cazul caselor sau a etajelor inferioare

– Se pot planta copaci în fata ferestrelor dinspre Est, Sud și Vest. Iarna arborii nu au frunze, deci lasă soarele sa treacă spre ferestre.

– Se pot crea bolti din vită de vie.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here