Se schimbă legislația pentru cei care vor să-și închidă balconul

0

Locuitorii de la parterul blocurilor care doresc să îşi închidă balconul vor trebui să respecte o nouă regulă, recent dezbătută în Parlament.

Documentaţia necesară pentru efectuarea lucrărilor de închidere a balcoanelor sau logiilor de la parterul unui bloc va conţine un acord primit din partea asociaţiei de proprietari, nu a vecinilor, aşa cum se-ntâmplă în prezent.

Totuşi, pentru a beneficia de noua prevedere, cei interesaţi să-şi închidă balcoanele vor trebui să aibă motive bine întemeiate, care să fie legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor asupra lor şi pentru siguranţa şi sănătatea acestora.

Cum să îți transformi balconul într-un spațiu perfect pentru relaxare

„Cu acordul asociaţiei de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor/ logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcţiei se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranţa şi sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, scrie, mai exact, în forma proiectului adoptată de către deputaţi.

După ce va intra în vigoare măsura prezentată în acest material, obţinerea documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor de închidere a balcoanelor de la parter ar trebui, cel puţin teoretic şi în funcţie de fiecare situaţie în parte, să dureze mai puţin decât în prezent.

Dar, să nu uităm că printre documentele necesare pentru obţinerea unei autorizaţii de construire pentru închiderea unui balcon se numără şi un memoriu de arhitectură, dar și sprijinul de specialitate pentru refacerea instalațiilor de apă (căldură), cele electrice și de stampila unui structurist.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here