Dansează! Arthur Murray îți arata cum să scapi de prejudecăți!

0

La inceputul lunii aprilie studioul de dans Arthur Murray Bucuresti a implinit 1 an de functionare in Romania, ca parte a celei mai extinse retele de scoli de dans din lume.

In cele 12 luni de la deschidere, peste 800 de persoane sau cupluri au dansat cel putin o lectie de dans alaturi de instructorii studioului de dans Arthur Murray.

“Pornind de la feedback-ul celor care au dansat in studioul de dans din Bucuresti, am identificat cele mai populare 3 idei preconcepute despre cursurile de dans, acele idei care ii impiedica cel mai adesea pe oameni sa faca primul pas si sa inceapa lectii de dans” declara Elena Ciungu, Manager Arthur Murray Bucuresti.

Rezultatele studiului realizat de-a lungul celor 12 luni in studioul Arthur Murray Bucuresti arata ca prejudecatile privind cursurile de dans in Romania sunt similare celor inregistrate la nivel international in reteaua de peste 280 de studiouri Arthur Murray din lume.

Daca nu iti este suficient de confortabil sa mergi la cursuri de dans organizate, danseaza macar la tine acasa. Daca ai o sufragerie mare, o terasa sau un hol generos, descopera placerea de a dansa. Si daca si tu crezi ca ai doua picioare stangi, afla ca cei mai multi dintre noi au aceasta idee!

Tango_Arthur Murray61% dintre persoane considera ca “au doua picioare stangi”

Cea mai populara idee a celor care nu au mai dansat niciodata sau au dansat intr-un mediu nepotrivit este ca nu sunt capabili sa danseze, avand, conform expresiei, doua picioare stangi. Este o prejudecata a barbatilor, in special, dar nu numai. Partea pozitiva este ca dupa o singura lectie cu profesorii nostri, persoanele isi schimba radical parerea si chiar se bucura ca s-au inselat cand descopera ca, de fapt, pot dansa si pot dansa bine. La Arthur Murray, noi spunem ca daca poti merge, noi te putem invata sa dansezi” spune Elena Ciungu.

Cei mai multi dintre adultii care nu au urmat niciodata lectii de dans considera ca abilitatile de dansator reprezinta un talent, insa studiile arata ca dansul este o deprindere accesibila oricarei persoane care isi doreste sa danseze.

53% cred ca la lectiile de dans trebuie sa mergi daca stii deja sa dansezi…macar un pic

Este o idee extrem de frecventa, atat la doamnele, cat si la domnii care ne trec pragul. Vin la noi cu gandul ca nu au mai dansat si ca probabil le vom da un test. Noi nu vrem insa ca ei sa stie sa danseze, vrem sa-i invatam sa danseze…” adauga Elena Ciungu.

Studiourile de dans Arthur Murray din intreaga lume predau dansuri pentru amatori, si aplica un sistem unic in lume, care garanteaza invatarea rapida a dansului prin imbinarea celor trei tipuri de lectii: lectie privata, lectie de grup si sesiune party.

In cadrul lectiei private, instructorul de dans se ocupa exclusiv de o persoana sau un cuplu, explicand sirepetand fiecare pas. La lectiile de grup, profesorul preda un tip de dans sau o coregrafie unui grup de cursanti cu nivel apropiat. Sesiunea de party este un exercitiu liber al celor invatate in celelalte doua lectii.

38% dintre cei care vin la dans considera ca “va fi foarte greu, daca nu imposibil” sa invete sa danseze

Dans Pasional_Arthur Murray

Aceasta prejudecata este prima care dispare la noi, pentru ca datorita sistemului Arthur Murray, de intercorelare a pasilor, dansul este extrem de usor de invatat de catre oricine. Dupa cateva minute din prima lectie privata, cursantii danseaza, executa singuri primii pasi, ceea ce bineinteles ii ajuta sa vada ca nu este deloc atat de dificil cum si-au imaginatdeclara Elena Ciungu.

Dezvoltat in peste 100 ani, sistemul aplicat in studiourile Arthur Murray se bazeaza pe crearea de legaturi intre pasii diverselor stiluri de dans. Prin invatarea elementelor de baza, se castiga libertate in dans, putand fi executate cu usurinta miscari din stiluri de dans variate.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here