Cum poți schimba aspectul casei cu profile decorative

0

Casele pot deveni adevărate opere de artă dacă sunt personalizate cu profile decorative. Pentru realizarea unei case frumoase, deosebite, sunt foarte importante materialele folosite, finisajele și chiar forma geamurilor. Profilele decorative pentru exterior sunt finisaje care înnobilează spiritul și casa. Pot fi folosite atât la construcțiile noi, cât și pentru reabilitarea celor existente.

Producătorul autohton CoArtCo realizează profile decorative personalizate din polistiren pentru fațade de case. Modelele sunt variate și se pot produce atât pentru exterior, cât și pentru interior. Se folosește polistiren A200, cu densitatea de 30 kg/ m3 și sunt grunduite în două straturi cu o rășină grunjoasă, care le oferă o rezistență foarte ridicată și îndelungată. Este o rășină special concepută pentru clima din țara noastră, cu ierni geroase și veri călduroase. Toate profilele sunt realizate la comandă. Timpul de execuție este variabil, între 3 și 10 zile lucrătoare, în funcție de complexitatea proiectului.

Fatade Case

 

Etapele personalizării casei cu profile decorative

Personalizarea casei pornește de la viziunea arhitectului asupra profilelor care s-ar potrivi cel mai bine casei, precum și personalității clientului, graficianul este însă cel care dă viață profilelor dorite, prin randarea 3D într-un program special.

Pasul urmator este cel în care inginerul din fabrică aduce polistirenul în forma şi la dimensiunile dorite iar de finisare se ocupă lucrătorii din fabrică care şlefuiesc şi grunduiesc manual fiecare profil în parte, apoi aceste profile sunt uscate și trimise la şantierul clientului. Ajunse la destinatie sunt preluate de inginerul constructor care le montează pe faţada casei. Este o etapă foarte importantă unde fiecare profil trebuie potrivit cu atenție pentru a obţine efectul dorit de fluiditate şi naturaleţe. La final se aplică vopseaua lavabilă care desăvârşeşte întregul proces.

 

Pentru cei interesați să achiziționeze ornamente de diverse tipuri, vă pot spune de exemplu că un kit complet pentru ferestre începe de la 90 de euro (cu TVA inclus)- modelele mai simple și poate ajunge până la 370 de euro (cu TVA inclus)- modelele mai complexe.

În ceea ce privește schimbarea unei fațade, în funcție de complexitate, costul pentru amenajarea fațadei unei case cu profile decorative începe de la 500 de euro și poate ajunge până la câteva mii de euro. Prețul depinde de cantitatea necesară și compexitatea modelelor alese. Aceste profile decorative se montează peste termosistem (în cazul în care există), atunci când casa este la gri. Profilele se montează prin lipirea cu adeziv de termosistem. De asemenea, ele pot fi montate pe casă, chiar dacă aceasta nu are termosistem, însă în prezent, cele mai multe case au. După montaj, profilele sunt finisate cu vopsea lavabilă în culoarea dorită.

 

Despre CoArtCo

Povestea CoArtCo a început în anul 2008 cu, Constantin şi Corina, doi oameni pasionați de dorința de a găsi frumosul în jurul lor. În prezent producătorul român cu sediul în București, CoArtCo realizează profile decorative personalizate, din polistiren, pentru interior și exterior. Acesta mai produce și ancadramente, solbancuri, brâuri, panouri decorative, coloane, pilastrii, chei de boltă, cornișe, arcade, ogive și butaforii.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here