Data exactă în care trebuie să împodobești bradul de Crăciun

1

Noiembrie a fost o lună lungă. Cu toții avem nevoie de un pic de veselie festivă, în timp ce iarna se stabilește peste tot. Au fost doi ani grei, cu o pandemie, ceea ce i-a determinat pe unii oameni să își instaleze decorațiunile de Crăciun mai devreme ca niciodată.

Cu toate acestea, unele tradiții dictează că aduce ghinion să pui bradul înainte de o anumită dată. Așa că, vorbim de ziua în care trebuie să împodobești bradul de Crăciun. Data exactă este respectată de sute de ani, scrie playtech.ro

Care este ziua în care trebuie să împodobești bradul de Crăciun în 2022

Unii recomandă să aștepți până la 1 decembrie, când începe oficial perioada festivă. Alții nu sunt de acord și spun că ar aduce ghinion. Așadar, când este oficial acceptabil să instalezi bradul de Crăciun?

Conform tradiției, bradul ar trebui să fie înălțat cu patru duminici înainte de Crăciun. În 2022, prima zi a Postului Crăciunului a fost miercuri, 15 noiembrie, deci puțin mai devreme decât de obicei, și se încheie pe 24 decembrie.

Acest lucru înseamnă că este de fapt acceptabil să pui decorațiunile de Crăciun înainte de a ajunge în decembrie. Alte tradiții dictează ridicarea bradului cu 12 zile înainte de Crăciun.

24 decembrie, data exactă care era respectată de sute de ani

În general, perioada Postului Crăciunului, are o durată variabilă, iar data de început se schimbă în fiecare an. Începe în a patra duminică dinaintea zilei de Crăciun, care poate cădea între 15 noiembrie și 3 decembrie, și se încheie întotdeauna în Ajunul Crăciunului.

Cu toate acestea, unii spun că aduce ghinion ca bradul să fie ridicat înainte de decembrie. În trecut, decorațiunile și bradul erau lăsate până în Ajunul Crăciunului pentru a fi montate, deoarece orice moment mai devreme de această dată era considerat ghinionist, în timp ce în tradiția romano-catolică, bradul de Crăciun nu este montat până în după-amiaza zilei de 24 decembrie.

Cu toate acestea, psihologii au descoperit că dacă îți pui decorațiunile mai devreme te poate face mai fericit. Deci, care este cel mai bun sfat? Scoate ghirlandele și ornamentele când dorești.

Citește și: Semnificația bradului de Crăciun: de unde vine tradiția și ce simbolizează

De ce ar trebui să aștepți până în decembrie

Așteptând până în decembrie pentru a pune bradul de Crăciun, acesta va fi proaspăt mai mult timp. Primul tău instinct ar putea fi să intri în spiritul Crăciunului și să cumperi un brad. Cu cât cumperi mai devreme bradul de Crăciun, cu atât mai mult efort este necesar pentru a-l păstra în stare proaspătă la timp pentru 25 decembrie.

În general, ar trebui să cumperi bradul de Crăciun cu o săptămână înainte de decembrie, pentru ca acesta să nu se usuce pe parcursul sezonului festiv. Pentru pomii cu cădere mică, cum ar fi bradul Nordman, îi poți cumpăra cu până la 4 săptămâni înainte de Crăciun, dar pentru brazii europeni, îi poți cumpăra la jumătatea lunii decembrie, deoarece aceștia tind să se usuce mai repede. Cu toate acestea, dacă ai un brad de Crăciun fals, nimic nu te împiedică să îl scoți în noiembrie.

Când ar trebui să scapi de bradul de Crăciun

Cei mai mulți oameni rămân la aceeași dată pentru a da jos bradul, și anume 6 ianuarie. Motivul este că a douăsprezecea zi după Crăciun dictează sfârșitul sezonului festiv. Se crede în general că aduce ghinion să păstrezi decorațiunile după această dată.

Așa că, acum că ai aflat care este ziua în care trebuie să împodobești bradul, știi cei ai de făcut. După cum ai observat, părerile sunt împărțite, așa că, în cele din urmă, rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi.

Pentru a fi în siguranță, dacă instalezi bradul de Crăciun puțin mai târziu, de exemplu în prima săptămână din decembrie, îl vei păstra cu un aspect mai sănătos pentru mai mult timp.

Crăciun Fericit!

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here