Decorațiuni de Crăciun ușor de realizat din fructe uscate

0

 

În această perioadă, cu toții experimentăm aceeași senzație – dacă simțim miros de portocale și scorțișoară, „miroase a Crăciun”. Până la urmă, ce Crăciun e acela fără aceste arome îmbietoare? Ei bine, fructele și scorțișoara nu sunt doar pentru consumat. Decorațiunile de Crăciun realizate din acestea nu sunt doar frumoase și inedite, ci funcționează și ca un parfum de cameră ecologic și sunt o variantă eco friendly a altor decorațiuni clasice, realizate din plastic.

Haide să vedem ce decorațiuni de Crăciun putem realiza din fructe. În primul rând, înainte de realizarea acestora, fructele trebuie pregătite. Trebuie alese fructe nu foarte coapte, să nu fie stricate sau cu urme de lovituri, pentru a rezista câteva săptămâni în perioada sărbătorilor.

Uscarea fructelor

Multe decorațiuni de Crăciun se realizează din fructe uscate, așadar să vedem cum se usucă fructele pe care le vom folosi ca material pentru decorațiuni.

Portocale și alte citrice

În primul rând caută portocalele la reduceri ce nu trebuie să fie foarte arătoase dar nici lovite sau stricate. Portocalele se taie în felii de 1-2 cm grosime, se pun într-o tavă cu hârtie de copt dedesubt, în cuptor la 120° C, timp de 3 ore. Verifică din jumătate în jumătate de oră și întoarce feliile de portocale. Aceasta este metoda în cazul în care nu ai un deshidrator de fructe. Dacă deții unul, lucrurile sunt mult mai simple, majoritatea vin cu un manual de utilizare unde găsești toate instrucțiunile pentru uscarea fructelor. La fel ca și portocalele se usucă și alte citrice: lămâi, grapefruit, lime etc.

Mere și pere

Merele și perele se usucă cam în același fel ca și citricele. Felierea lor este oarecum diferită față de ce știți pentru că trebuie să dați feliei de măr/pară o formă estetică.

Merele sau perele pentru uscat trebuie să fie tari, fără lovituri sau pete negre. Înainte de uscare, spală bine fructele cu apă și săpun. Decorațiunile nu sunt făcute să fie mâncate, pentru că stând în diverse locuri din casă, se poate așeza praful pe ele.

Realizarea decorațiunilor din fructe

Cele mai simple decorațiuni de Crăciun din fructe uscate, pe care le poți confecționa, sunt ornamentele de brad. O bucată de sfoară sau o panglică, câteva felii de fructe uscate și batoane de scorțioșoară e tot ce îți trebuie. Astfel de decorațiuni le poți confecționa împreună cu cei mici, pentru că sunt ușor de realizat.

Ghirlandele din fructe uscate

Ghirlandele din fructe uscate sunt la fel de simplu de realizat ca ornamentele de Crăciun. Ele pot decora bradul, ferestrele sau chiar și masa festivă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Coroane din fructe uscate

Coronițele din fructe uscate în combinație cu crengi de brad și batoane de scorțișoară pot decora orice colț al casei. Chiar dacă fructele sunt uscate, trebuie să aveți grijă la greutate, așadar folosiți drept suport locuri sau piese de mobilier stabile. Ușa de la intrare poate fi locul ideal pentru o coroniță cu conuri de brad, felii de portocale si scorțișoară.

„Odorizant” eco de interior

Cu toții cunoaștem acei săculeți cu ornamente frumos mirositoare, pe care le punem într-un borcan sau pe pe un platou, să servească drept element decorativ și odorizant de cameră. Fructele uscate constituie o alternativă eco, cu mirosuri îmbietoare, specifice Crăciunului, iar un astfel de borcan este foarte ușor de realizat.

Decorațiunile din fructe uscate conferă un aspect natural casei și nu vei da greș niciodată cu ele. Parfumul lor va îmbia simțul olfactiv al tuturor persoanelor din jur și va umple casa pe toată perioada iernii, aducând atmosfera de sărbători în toate colțurile casei.

Citește și Aranjamente cu lumânări ușor de realizat pentru perioada sărbătorilor

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here