O reţetă de humus cu Chef Aida Parascan

2

Humusul este unul dintre cele mai îndrăgite antreuri de origine orientală care datorită principalului ingredient, năutul, este foarte sățios fiind bogat în proteine, vitamina B și B6, Fier, calciu, vitamina A și C.

În plus, este o mâncare ce se poate folosi pe toată durata postului, şi nu numai. Este recomandat în dietele diabeticilor, pentru sănătatea oaselor, pentru sănătatea inimii, ajută la reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului, ajută sistemul digestiv și cerebrale și nu în ultimul rând reduce inflamatiile.

300 g năut uscat

2 linguri ulei de măsline

1 cățel usturoi

2 linguri pastă de susan (tahini)

1 linguriță semințe de chimion

sucul de la o lămâie

1 ardei iute roșu

2 linguri de partunjel tocat

sare

Spălați năutul și lăsați-l la înmuiat în apă rece timp de 24 de ore. Curățați usturoiul, tocați-l mărunt și căliți-l într-o oală în care ați pus uleiul de măsline.Căliți până usturoiul devine auriu.

Adăugați năutul fără apă în care a stat la înmuiat. Adăugați altă apă și fierbeți timp de approximativ 2 ore, până când năutul devine moale. Când sunt gata scurgeți apă și cu ajutorul unui robot blendati până devine o pastă fină. Adăugați pastă de susan, sucul de lămâie și sare după gust. Amestecați după care puneți totul într-o farfurie și decorați cu ardeiul iute tocat fin, pătrunjel și ulei de măsline.

Citește și Tortul Kiev – desertul apărut în mijlocul comunismului sovietic

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here