luni, iunie 23, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

O reţetă de humus cu Chef Aida Parascan

Humusul este unul dintre cele mai îndrăgite antreuri de origine orientală care datorită principalului ingredient, năutul, este foarte sățios fiind bogat în proteine, vitamina B și B6, Fier, calciu, vitamina A și C.

În plus, este o mâncare ce se poate folosi pe toată durata postului, şi nu numai. Este recomandat în dietele diabeticilor, pentru sănătatea oaselor, pentru sănătatea inimii, ajută la reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului, ajută sistemul digestiv și cerebrale și nu în ultimul rând reduce inflamatiile.

300 g năut uscat

2 linguri ulei de măsline

- Publicitate -

1 cățel usturoi

2 linguri pastă de susan (tahini)

1 linguriță semințe de chimion

sucul de la o lămâie

1 ardei iute roșu

- Publicitate -

2 linguri de partunjel tocat

sare

Spălați năutul și lăsați-l la înmuiat în apă rece timp de 24 de ore. Curățați usturoiul, tocați-l mărunt și căliți-l într-o oală în care ați pus uleiul de măsline.Căliți până usturoiul devine auriu.

Adăugați năutul fără apă în care a stat la înmuiat. Adăugați altă apă și fierbeți timp de approximativ 2 ore, până când năutul devine moale. Când sunt gata scurgeți apă și cu ajutorul unui robot blendati până devine o pastă fină. Adăugați pastă de susan, sucul de lămâie și sare după gust. Amestecați după care puneți totul într-o farfurie și decorați cu ardeiul iute tocat fin, pătrunjel și ulei de măsline.

Citește și Tortul Kiev – desertul apărut în mijlocul comunismului sovietic

- Publicitate -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE