Decorațiuni inedite. Cum să aduci marea în casă cu bani puțini

1

Cu siguranță aveți acasă, pe undeva, nisip, scoici sau stele de mare adunate anii trecuți de la mare. Iar dacă nu aveți, atunci e timpul să vă apucați de colecționat. Și asta pentru că puteți să meșteriți chiar voi obiecte de decor ce pot fi folosite anul acesta, anul viitor și oricând, și să păstrați ceva din atmosferea de la mare chiar și în apartamentul de la bloc.

Decorațiuni cu nisip

Aveți nevoie de un felinar, de preferat alb sau albastru deschis. Și neapărat să fie cu pereți din sticlă și închis etanș. Presărați nisip, ceva mai puțin de jumătate din capacitatea felinarului, așezați o lumânare în mijloc şi asezonați cu o stea de mare sau scoici. Puteți păstra felinarul pe masă, pe un raft și chiar să-l agătați de perete. La lăsarea serii, aprindeți lumânarea și veți avea parte de o atmosferă intimă. Un felinar drăguț, albastru pal, găsiți la IKEA, la prețul de 25 de lei. La magazinele JYSK găsiți și modele de felinar din sticlă, la 20 de lei.

lampa

Puteţi realiza şi mici ornamente pentru masă dacă puneţi nisip în pahare sau borcane, alături de lumânări şi câteva scoici.

pahar

Şi ramele foto pot fi transformate în decoraţiuni care să vă amintească de valurile mării. Luaţi o ramă foto şi aplicaţi un strat de adeziv sau chiar lac de mobilă, presăraţi rapid nisip peste suprafaţa ramei şi îndepărtaţi apoi excesul. Lipiţi şi pe la colţuri câteva scoici.

rama

Decorațiuni cu scoici

Simplu și ușor de făcut. Aceste litere, decorate cu scoici în diverse forme şi mărimi se realizează în câțiva pași simpli, iar cei mici vor fi încântați de ce pot realiza cu scoicile strânse la mare. Aveți nevoie de o literă sau mai multe, dacă doriți să realizați o decorațiune cu un cuvânt. Literele se găsesc în magazinele de arte plastice. Dacă sunteți din București, le găsiți la magazinele de pe Calea Griviței, peste drum de Facultatea de Arte Decorative și Design, la prețul de 9 lei per bucată. Vă mai trebuie o culoare acrilică, pe care o puteți cumpăra tot de la aceleași magazine, la prețul de 9 lei, în ce nuanță doriți. Sau folosiți acuarelele celor mici. După ce ați colorat întreaga literă în culoarea dorită, se trece la lipit. Aveți nevoie de un adeziv și imaginație.

litera

Dacă aveţi flori prin casă, puteţi cosmetiza şi ghivecele. Cu acelaşi adeziv puteţi lipi scoicile de vasul de lut, fie pe întreaga suprafaţă, fie doar pe partea superioară.

main

ghiveci scoici2

Pentru un plus de efect, folosiţi un spray argintiu sau auriu pentru a transforma scoicile în obiecte de decor cu stil. Dacă nu aveţi spray, care costă peste 20 de lei în magazinele de bricolaj, puteţi încerca şi cu ojă! Aşezaţi apoi scoicile într-un bol sau borcan cu puţin nisip.

auriu

Decoraţiuni cu stele de mare

Nu trebuie să aveţi talent la desen pentru a realiza tablouri de efect cu ajutorul stelelor de mare. Pentru a realiza tabloul din imaginea de mai jos, aveţi nevoie de o pânză întinsă pe un cadru de lemn, pe care o puteţi cumpăra tot de la magazinele de arte plastice, iar preţul este de 10 lei pentru o pânză cu dimensiunile de 18/24 cm. Punctele albastre se pot realiza cu în orice culori acrilie sau de ulei, cu radiera de la un simplu creion. Apoi coloraţi şi stelele de mare în culori diferite, le lipiţi şi …gata!

foto stea de mare

Dacă cei mici au întrecut măsura și au strâns prea multe scoici, atunci încercaţi să decoraţi rama unei oglinzi. Şi de data aceasta vă puteţi folosi de ajutorul unui adeziv.

oglinda

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here