Descoperă arta digitală cu ajutorul tehnologiei

0

Samsung România a lansat prima galerie de artă digitală SUHD din România facilitată de tehnologia UHD, o tehnologie care presupune furnizarea unei rezoluţii superioare 4K. Creațiile digitale expuse în cadrul acestei galerii sunt redate astfel în forma cea mai apropiată de viziunea artiștilor.

Samsung, prin platforma Lifestyle Designer a lansat primul Trends Report alături de Adela Pârvu, Mihaela Bilic, Ovidiu Bută și Igu, unde sunt descrise ultimele tendințe în materie de design interior, stil de viață sănătos, stil vestimentar și fotografie. Referitor la mobilitate și stilul de viață alert, Adela Pârvu a vorbit despre trei tendințe esențiale și anume:

    • pentru liniște și armonie în cămin sunt sugerate cadre luminoase albe menite să ofere un design care reflectă suplețe și care poate fi inspirat și de design-ul scandinav;
    • eleganța este conturată cu tușe de negru pentru acel contra balans între încăpere și obiectele din interior, și tot negru dă o notă de sobrietate în context cu texturi metalice;
    • „clipele de răgaz din viața noastră sunt prețioase”, ele pot fi comparate cu sclipiciu metalic.

 

Și tendințele în modă pot fi inspirate de tehnologie. În bucătărie de asemenea avem nevoie de tehnologie pentru o mai bună organizare în ceea ce privește nutriția sau lista de cumpărături. Foarte importantă este tehnologia și în cazul fotografiei pentru că imaginea poate fi redată într-o formă mai performantă.

Samsung SUHDCu această ocazie, Samsung își propune să demonstreze pasionaților de artă că, arta digitală este valoroasă și poate fi integrată chiar și în locuințele lor, datorită tehnologiei Nano-Crystal care oferă o imagine clară și culori recreate din natură. Așadar arta digitală poate fi exprimată printr-un design minimalist și de asemenea printr-o tehnologie avansată care asigură un contrast puternic, o luminozitate sporită, culori și detalii mai intense. Tehnologia UHD permite redarea într-o formă mai pură a imaginii și cea mai eficientă luminozitate disponibilă în prezent.

Datorită ecranului curbat fiecare experiență de vizionare este mai intensă iar designul premium se potrivește perfect oricărei locuințe. Telespectatorii care dispun de o astfel de tehnologie, vor beneficia cu până la de 64 de ori mai multe nuanțe ale culorilor comparativ cu televizoarele UHD obișnuite. Contrastul și luminozitatea imaginilor sunt analizate automat pentru a reduce consumul de energie.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here