DIY: Cum să îți faci rapid și ușor propriul bol din ciment, în stil industrial

1

Ne place să amestecăm texturi atunci când adăugăm noi elemente de design în casele noastre. Coșurile țesute, textilele cu diverse modele și vasele ceramice sau din sticlă se completează reciproc. Dar care e ultima obsesie în materie de design interior? Betonul.

Pentru acest proiect, propunem un bol de beton ușor de realizat, ideal pentru o masă de cafea sau pentru etajerele suspendate. Poți păstra fructe, pietre și cristale, conifere și alte obiecte decorative în acest vas inedit.

Elementele de care ai nevoie
  • Amestec de beton sau ciment cu uscare/fixare rapidă
  • Două boluri din plastic (ideal ar fi un set din boluri cu formă identică, dar mărimi diferite, pentru a ieși bolul final uniform)
  • Ulei vegetal sau spray de gătit antiaderent
  • O găleată și un instrument pentru a amesteca
  • Apă
  • Șmirghel
  • Pietre
Pasul 1

Toarnă mixul de beton într-o găleată și începe să adaugi apă puțin câte puțin. Amestecă și continuă să adaugi apă până când vei obține o consistență asemănătoare cu cea a aluatului pentru un tort gata de băgat în cuptor.

Pasul 2

Unge interiorul vasului mai mare cu ulei. Se acoperă și exteriorul vasului mai mic cu ulei. Acest lucru ajută la o mai ușoară extragere a piesei de beton după ce este uscată.

Pasul 3

E timpul să-ți faci vasul! Pune beton pe fundul vasului mare astfel încât să fie pe jumătate plin. Apoi așază vasul mai mic în centrul bolului mare și împinge în jos. Atinge partea inferioară și laturile vasului mare pentru a agita betonul, scăpând de găurile de aer. Netezește marginea betonului cu o lingură sau cu degetul. Cu cât îl netezești mai bine acum, cu atât va trebui să îl șlefuiești mai puțin, odată ce este uscat.

Pasul 4

Pune pietre mari, grele, în bolul mai mic pentru a-l menține în loc, în timp ce se usucă betonul. Lasă betonul să se usuce între 24 și 48 de ore. Vei vedea că betonul se deschide la culoare pe măsură ce se usucă.

Pasul 5

După ce betonul este gri deschis și uscat la atingere, îndepărtează bolurile de plastic. Acum poți șlefui vasul pentru a-l netezi.

Pasul 6

Bolul e gata de umplut cu fructe sau obiecte decorative. Dacă imaginația îți zboară, poți opta și pentru vopsirea acestuia cu un spray sau o vopsea potrivită. Spor la decorat!

Citește și Ce plante poți alege pentru curățarea aerului din casă

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here