Ce plante poți alege pentru curățarea aerului din casă

2

Există plante de apartament care au un rol dublu: sunt decorative și curăță aerul din casă. Aceste plante sunt capabile să îmbunătățească aerul din casă. Mențin umiditatea în parametri normali și emit ioni negativi benefici. Printre efectele lor pozitive se numără combaterea oboselii și a stresului, eliminarea senzației de gât uscat și a durerilor de cap. Plantele care curăță aerul sunt o metodă eficientă și ecologică de purificarea a aerului.

Ficusul

Ficusul nu este doar o plantă care îmbracă camera în care se află, dar are și calitatea de a curăța foarte bine aerul din casă. Ficusul este originar din Africa și se simte bine în camere cu temperatură constantă. Are nevoie de apă. Frunzele ficusului, cele care funcționează ca niște plămâni, trebuie curățate periodic cu o cârpă moale, înmuiată în apă.

Dracaena

Dracaena este o plantă stufoasă frumoasă și un element decorativ potrivit pentru orice interior. Planta este un bun emițător de ioni negativi, iar frunzele mari și late funcționează ca un filtru natural care purifică și curăță aerul din casă. Are nevoie de apă cu măsură, iubește lumina și o temperatură confortabilă, în jurul a 27 – 28 grade Celsius.

Spathiphyllum sau Crinul Păcii

Aceasta este o plantă tropicală care iubește mediul de apartament și care trebuie ținută în locurile semi umbrite ale camerei, pentru că nu poate suporta acțiunea directă a razelor de soare. Frunzele mari curăță aerul și răspândește ioni negativi. Planta trebuie udată în fiecare zi, iar frunzele șterse cu delicatețe, frecvent. Planta are efect slab toxic daca este ingerată, motiv pentru care trebuie avut grijă daca ai animale de companie curioase sau copii mici.

Sanseviera sau Limba Soacrei

Limba soacrei este și ea foarte populară, tolerează un nivel scăzut de lumină și suportă să fie udată neregulat. Este foarte verde și reprezintă un element decorativ de efect, mai ales în cazul plantelor mature cu frunze bogate.

Citește și Află cum protejezi plantele de frig în sezonul rece

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here