Doar 5% dintre angajaţii români aleg o dietă sănătoasă la birou

0

Doar 36% dintre angajaţi îşi aduc la birou pachetul cu mâncare de acasă, aproape 26% dintre noi alegem să cumpărăm un meniu de la un restaurant, 20%, în schimb, aleg un sandviş, iar 8% preparatele din supermarketuri, sub 5%, însă, aleg să opteze pentru varianta sănătoasă, adică o salată.

Pentru aproape o treime dintre angajaţii români, prânzul este un lux pe care şi-l permit numai din când în când. Iar aproape 8% spun că au renunţat de tot la pauza de masă de la serviciu.

O arată primul barometru alimentar din România. Practic, timp de un an, specialiştii au analizat obiceiurile a peste patru mii de angajaţi.

Însă micile schimbări ar putea face diferenţa, spun nutriţioniştii. În primul rând, să înlocuim pâinea albă cu cea integrală, să alegem carnea preparată la abur sau la cuptor şi să înlocuim dulciurile cu fructe. Sunt însă reguli greu de respectat atunci când mâncăm la restaurant.

Cei mai mulţi angajaţi spun că cel mai important criteriu în alegerea restaurantului e să se afle în apropierea biroului, să aibă o servire rapidă şi un preţ accesibil. Mai puţin contează meniurile sănătoase.

Şi în alimentaţie, educaţia este cheia. Aşa că, în cadrul programului, mai mulţi nutriţionişti vor merge să-i înveţe pe angajaţii marilor companii cum să se hrănească sănătos.

 

Citește și Înghețata – este sau nu este sănătoasă?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here