Grădina cu buncăr, soluție japoneză împotriva cutremurelor

0

Această casă din Sakura este mai mult decât o casă cu grădină; am putea spune că e mai degrabă o grădină cu locuință. Designul modular al construcției a fost realizat de Yamazaki Kentaro Design Workshop și este dominat de ferestre înalte, din podea până în tavan, pentru fiecare din cele cinci camere cubice. Acest lucru ajută nu numai la primirea luminii naturale în interior, ci și a vegetației.

Pentru că vorbim de Japonia, trebuie să menționăm că locuința pentru familii este menită să facă față cutremurelor. Construită în Sakura-shi, prefectura Chiba, această casă spectaculoasă dă senzația că proprietarii locuiesc, de fapt, într-o grădină acoperită.

Cunoscută și sub numele de ”Casa din grădină”, aceasta este practic înconjurată de ferestre din toate părțile, astfel că proprietarii sunt într-o permanentă legătură cu mediul extern. Grădina poate fi admirată în timp ce gătești, citești, te joci sau faci baie.

Cinci corpuri cubice de tip bloc – o casă!

Casa este formată din cinci corpuri cubice de tip bloc, aliniate imperfect. Toate corpurile sunt conectate pentru a forma un spațiu deschis, însă au funcții diferite. Acest lucru face ca locuința să fie împărțită mai eficient pe secțiuni, și în plus îi sporește rezistența la cutremure.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: thisispaper.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here