E-mobility vizează un nou segment de piață, cel al vehiculelor electrice pe 2 roți

1

 

Autonomie sporită și prețuri competitive

 Scuterele din prima gamă sunt concepute în Germania de către Kumpan, cel de-al doilea furnizor fiind reprezentat de Motogrini  din Serbia, companie cu peste 7 ani de experiență în domeniu. Acest brand are în portofoliu și un model de scuter pe 3 roți, destinat în mod special acelora care resimt necesitatea unui plus de siguranță și stabilitate.

În ceea ce privește autonomia, subliniem realitatea unor 65-70 km/încărcare, având în portofoliu și modele cărora li se mai pot adăuga una sau două baterii, autonomia ajungând astfel până la 180 de km în varianta maximă.

Încărcarea variază în funcție de model între 2,5 ore (fast) și 5-6 ore,  încărcare peste noapte în garaj sau la o sursă externă de alimentare, în cazul scuterelor cu baterie inamovibilă, sau chiar în propria locuință ori la birou, pentru scuterele cu baterie detașabilă.

În acest moment există în București un număr de 10 scutere, și alte 25 sunt programate să intre în stoc la jumătatea lunii mai 2019.

În ceea ce privește prețul, cel mai ieftin costă 2000 Euro cu TVA inclus, diferitele modele atingând praguri de 3500, 5000 și 7000 Euro. Privitor la achiziționarea în rate, în prezent se lucrează o variantă internă de leasing cu dobândă 0, fiind în același timp în discuții avansate cu mai multe bănci pentru un produs financiar tailor-made.

Acesta reprezintă practic proiectul pilot pentru București, compania urmând să dezvolte o rețea proprie de dealeri în România, în viitorul apropiat.

 

Afacere pornită din pasiune pentru ecologie și urbanism de calitate

 “Fiind arhitect, între preocupările mele intrând și tot ceea ce vizează sustenabilitatea, ecologia, urbanismul de calitate, cu toate componentele lui, încă de acum 6-7 ani s-a născut ideea unei afaceri pornită în primul rând din pasiune, în domeniul electromobilității. Prin urmare, din 2014, importăm, instalăm, asigurăm mentenanță și, în câteva vorbe, participăm la efortul de construire a unei infrastructuri de încărcare pentru mașini electrice și hibride având peste 250 de stații instalate până la acest moment. Devenind relativ de curând motociclist, în vreme ce direcția principală a noastră a crescut sănătos, am decis în 2018 să dezvoltăm o nouă divizie, a vehiculelor electrice pe două roți.  În toamna-primăvara 2018-2019 am parcurs câțiva pași firești și am dezvoltat E-mobility Charge și E-mobility Ride și, implicit un nou website cu magazin virtual – www.e-mobility.ro.

De asemenea, pentru jumătatea lunii mai avem programată deschiderea unui showroom, de unde va putea fi achiziționată și linia Lifestyle de echipamente moto, cu mai multe branduri în premieră pe piața din România“,  declară Vlad Mitric, director dezvoltare TMC Electric Mobility.

Întregul concept se axează pe calitate, design, siguranță și, de ce nu, inovare. Valori valabile atât în ceea ce privește produsele, echipamentele, accesoriile, dar și serviciile oferite, având în vedere aici showroom-ul, service-ul, posibilitatea de a organiza test-drive și multe altele.

 Beneficiile achiziționării unui scuter electric

 Aglomerația din marile orașe, timpul petrecut în trafic, viteza în care încercam să ne deplasăm zi de zi devin o problemă din ce în ce mai gravă a lumii contemporane, vehiculele electrice reprezentând o soluție care, alături de multe alte beneficii imediate, contribuie și la reducerea poluării.

În astfel de situații cel mai bine se iau în considerare și alte forme de transport urban, ca scuterul electric sau motocicleta. Ele pot fi soluția la minutele în șir pierdute zilnic în trafic din cauza aglomerației, pe lângă faptul că nu eliberează noxe toxice pentru natură.

Aspectul economic este, de asemenea, unul foarte important, în ideea în care prețul carburantului se află într-o creștere constantă în România, vehiculele electrice devenind o alternativa mai puțin costisitoare.

 

Autor: Irina Băncilă

un comentariu

  1. […]   Autonomie sporită și prețuri competitive  Scuterele din prima gamă sunt concepute în Germania de către Kumpan, cel de-al doilea furnizor fiind reprezentat de Motogrini  din Serbia, companie cu peste 7 ani de experiență în domeniu. Acest brand are în portofoliu și un model de… Cititi mai multe aici: E-mobility vizează un nou segment de piață, cel al vehiculelor electrice pe 2 roți […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here