Ce culori sunt potrivite pentru un salon vintage?

1

Stilul vintage revine în forță, fie că vorbim de apartamentul unui important om de afaceri, casa de la țară sau mansarda modestă a unui student. CasoTeca îţi spune ce culori sunt potrivite pentru un salon vintage.

Apărută din nostalgia pentru anii ’50 (în Occident, mai ales) și nevoia de autentic, preocuparea pentru obiectele vintage devine tot mai evidentă, în încercarea de a face diferențierea față de obiectele de decor produse în serie. Un lucru rar și până la urmă unic dă farmecul  salonului, creând un univers aparte. Trebuie însă să știm care sunt culorile cele mai potrivite care pot să rezoneze cu ambianța de altădată.

Pastel pentu un salon reușit

În prezent, decorarea interiorului este personalizată în totalitate, în încercarea de a crea ceva unic. Acest lucru se explică și prin reîntoarcerea în forță la stilul vintage, a cărui autenticitate se regăsește în culoarea zidurilor, parchetului, perdelelor sau a covoarelor. În același timp, vechi și spălăcite de timp, discrete și tandre, aceste culori devin de multe ori complicele mobilei și a obiectelor ce stau mărturie unei epoci trecute. Rozul învechit sau rozul pudră, verdele tandru sau bleu lavandă stins sunt doar câteva dintre opțiunile demne de luat în seamă.  Nu în ultimul rind, pernuțele și tapetul imprimat cu buchete de trandafiri par să țină timpul în loc.

Culori puternice pentru a da ritm decorului

Culorile pastel sunt adaptate stilului vintage, însă este de bon ton ca ele să fie asociate și cu alte tonuri pentru a da viață salonului. Astfel, un bleu petrol asociat unui roz pudră, chiar și pe un singur perete,  poate să pună în valoare o piesă prietenoasă de mobilier. Pentru décor, se poate apela și la câteva console lăcuite, care fac salonul funcțional.

Piele, bumbac, mătase…

Pielea, bumbacul sau mătasea își au locul lor într-un salon vintage, chiar dacă aici se regăsesc și  materiale produse industrial precum plasticul sau plexigasul. Tocmai de aceea reinterpretarea și integrarea lor într-o ambianță industrială devine cu atât mai interesantă.

Un fotoliu din piele învechit de culoarea ciocolatei acoperit de câteva perne cu imprimeuri de roz șters  sau de un pled verde englezesc îndepărtează complexul unui apartament cu prea mult metal și aluminiu care n-are definit niciun stil. Se mai poate asocia un gri metallic și chiar cromul unor tonalități calde de maro, ceea ce aduce originalitate și unește diferitele stiluri.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here