Eco-capsula portabilă care te scutește de facturi

0

Dacă rutina te-a acaparat și te-ai săturat de ea, arhitecții slovaci de la Nice Architects au construit o capsulă eco, de forma unui ou, care rulează în întregime pe energie solară și eoliană și care promite locuitorilor o experiență unică, pentru că aceasta poate fi transportată oriunde vrei să ajungi.

Locuința portabilă care este de asemena complet autonomă, conține o baterie de 9744 watt-oră, o turbină eoliană de 750 watt, de înaltă eficiență. Celulele solare sprijinină funcționalitatea pentru aproximativ un an, în aproape orice locație din lume, cu condiția să existe lumina soarelui. ( nu ar funcționa de exemplu, într-o peșteră, dacă cineva ar avea dorința să locuiască într-una).

Capsula include de asemenea un sistem de colectare și filtrare a apei de ploaie. În interior, există o chicinetă cu apă curentă, o toaletă, un duș, un pat, și spațiu de lucru.  Capsula, care are aproximativ 4,5 metri  în lungime și 2,4 metri  lățime, poate găzdui confortabil două persoane.

Eco-capsula poate fi ușor tranportată de o remorcă și poate fi o baterie externă pentru mașina electrică. Dar dincolo de caracteristica nomadă, capsula Eco are o mulțime de alte aplicații potențiale, de la furnizarea de adăpost în zone de calamitate, la dublarea stațiilor de cercetare științifică, mai ales în zone greu de locuit.

Echipa Nice Architects a dezvăluit prototipul capsulei la festivalul Pionierilor de la Viena pe 28 mai. Comenzile se vor lua la sfârșitul anului acesta, pentru ca acestea să fie livrate până la prima jumătate a anului 2016. Compania spune că prețul va fi lansat în cursul acestui an, cu toate că există deja un cost de transport maritim. Transportul capsulei din Slovacia la New York,  va costa 2.200 € (2.383 dolari) , dar capsula în sine poate rula la zeci de mii de dolari.

screen-shot-2015-05-27-at-8-47-36-am

ecocapsule-mountains

screen-shot-2015-05-27-at-8-47-25-am

screen-shot-2015-05-27-at-8-47-43-am

ecocapsule-interior

ecocapsule-layout

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here