Casoteca te ajută să fii în formă acasă și la sală cu Mădălina Matcov

4

Trăim o viață stresantă, grăbită și, adesea, dezechilibrată. Stilul de viață se vede la coada ochilor, în paloarea obrazului sau în stilul iritat și recalcitrant de gesticulat, vorbit sau condus. Dacă sunt și copii în joc, atunci lucrurile se agreavează și evoluează către un climat unde viața o ia razna.

CasoTeca nu încearcă să dea sfaturi despre cum să vă ordonați viața, dar am aflat de la un profesor de educație fizică, trainer cu experiență, cam cum să ne relaxăm dar și cum să ne menținem în formă, să eliberăm puțin endomorfinele, chiar dacă avem impresia că nu avem timp pentru așa ceva. Oricum, studiile arată că chiar și 5 minute de sport, făcut bine, luat în serios ne ajută puțin, dacă încercăm să păstrăm programul zi de zi.

Mădălina este profesoară de sport la o școală bucureșteană și trainer de câțiva ani. Iată care sunt cei 5 pași zilnici pe care trebuie să-i parcurgem, după sfaturile Mădălinei, pentru a ne elibera de stres. Stresul trece și avem rezultate bune și în dreptul rubricilor: siluetă, fermitatea mușchilor sau forma sănătoasă a întregului corp.

Așadar, plecând de la ideea că exercițiile au o dozare orientativă, acestea se pot modifica în funcție de condiția fizică, vârsta și sexul persoanei ce urmează programul, dar nu trebuie să se lucreze cu mult peste valorile obișnuite, în caz contrar se va ajunge la o stare de epuizare și oboseală care nu este deloc benefică organismului.

 

Antrenamentul I

Exercițiul 1 începe astfel: sărituri în depărtat cu ridicarea mâinilor în lateral la niveul umerilor timp de 45 secunde, apoi pauză activă- mers pe loc 15 secunde;

A1ex1

 

Exercițiul 2: flotări cu priză la nivelul umerilor și mâinile ușor orientate spre interior cu flexia coatelor spre exterior, se execută 15-20 de repetări, pauză 15 secunde cu scuturarea brațelor;

A1ex2

 

Exercițiul 3 cuprinde: genuflexiuni cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și vârfurile pe direcție simultan cu ridicarea brațelor spre înainte până la nivelul umerilor, în poziția de flexie genunchiul nu trebuie să depășească vârful piciorului și greutatea pe călcâie; se execută 30 secunde și 15 secunde se menține poziția în felexie cu brațele întinse spre înainte apoi pauză 15 secunde exerciții de respirație;

A1ex3

 

Exercițiul 4: culcat dorsal cu picioarele îndoite pe toată talpa și mâinile la ceafă, ridicări scurte de trunchi, de păstrat spatele drept și privirea spre tavan, a nu forța zona cervicală, se execută 15-20 de repetări, pauză 15 secunde;

A1ex4

 

Exercițiul 5 încheie primul antrenament: în poziția de flotare cu mâinile depărtate la nivelul umerilor, menținerea poziției, atenție la poziția spatelui, aceasta trebuie să fie dreaptă fără a se relaxa zona lombară, se menține poziția timp de 1 minut, pauză 15 secunde.

A1ex5

 

Circuitul se lucrează cu pauze de 1 minut, pauze care vor fi folosite pentru hidratare și exerciții de respirație. Începătorii îl pot lucra de 2-3 ori iar avansații pot crește numărul de repetări pentu fiecare exercițiu și pot lucra întreg circuitul de 5-6 ori.

Vă urez spor la treabă!

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here