Noi tendințe în amenajări inspirate de stilul mediteraneean

0

Vara este asociată cu vacanțe, relaxare dar mai ales cu marea și nisipul de pe plajă. În acest sens Kika propune colecția de mobilier, decorațiuni și accesorii inspirate din nuanțele calde ale nisipului plajei, albastrul cerului și turcoazul mării. O altă propunere pentru această vară este colecția de accesorii și decorațiuni cu tema – ceaiul de la ora 5 care cuprinde ceasuri inedite, cuiere senzaționale, măsuțe cu stil.

 

Amenajare în stil mediteranean

Elementele caracteristice care definesc acest stil sunt date de accesorii în tonuri de bleu marine precum vesela pentru masă și obiecte de iluminat care amintesc de felinarele marinarilor. În ceea ce privește mobilierul, este recomandat să fie din lemn natural, deschis la culoare sau păstrat neprelucrat în nuanţa lui naturală.

Living-ul se poate decora cu articole de mobilier simple, albe, iar ca accente de culoare se pot folosi perne decorative, tabureți în tonuri marine și diverse obiecte tematice ca scoici, rame foto cu amintiri din vacanță menite să aducă spiritul mării în locuința dumneavoastră. O altă idee ar fi să așezați pe unul dintre pereții holului de la intrare un tablou care să vă ducă cu gândul la o plimbare pe plajă sau la un apus de soare.

Pentru amenajarea dormitorului este indicat un pat din fier forjat cu baldachin dintr-o pânză vaporoasă de culoare albă sau beige iar decorațiunile sunt bine să fie pe aceeași paletă cromatică adică cu elemente din piatră, lemn, sfoară, scoici.

 

Amenajare cu tema – ceaiul de la ora 5

Vara este sezonul în care ziua are mai multe ore, este mai mult timp lumină naturală. De aceea Kika s-a gândit să amintească de o după-amiază petrecută la un ceai cu accesorii și decorațiuni de genul: cuiere inedite și ceasuri cu personalitate sub forma unor mici ceainice sau ceșcuțe de poveste și măsuțe cu stil.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here