Efecte benefice ale câinilor în viața noastră

2
Câine
Câine

Câinii sunt în general o sursă de bucurie și energie, iar prezența lor în viața noastră are multe beneficii. Aceștia ne fac viața mai frumoasă, reduc stresul și ne ajută să controlăm nivelul presiunii din viața de zi cu zi.

Având grijă de ei, aceștia ne răsplătesc cu dragostea lor necondiționată. Așadar, se creează o legătură afectivă foarte puternică. Astfel, câinii ne ajută să eliberăm oxitocină, un hormon esențial atunci când vine vorba de a experimenta sentimente precum bunăstarea și empatia. Câinii ne ajută să fim mai fericiți și mai puțin triști.

Iată câteva efecte benefice ale câinilor în viața noastră:

Câinii au dobândit abilități de comunicare din relația strânsă pe care au construit-o cu omul de-a lungul anilor. De aceea, legăturile de prietenie și apropierea emoțională sunt strânse de ambele părți.

Se spune că prezența unui câine în viața noastră îmbunătățește tensiunea arterială crescută și nivelul colesterolului din sânge.

De asemenea, compania unui câine are efecte pozitive în reducerea stresului, depresiei și a sentimentelor de singurătate. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea sănătății mintale.

Câinii pot fi incluși în tratamente precum terapia motivațională asistată sau kinetoterapia, cu scopul de a crea o legătură afectivă între persoană și câine.

Se mai spune că atunci când o persoană mângâie un câine, există mai mulți factori de risc care se modifică. Are loc o îmbunătățire a ritmului cardiac și o scădere a nivelului de anxietate. Acest lucru permite eliberarea endorfinelor doar prin atingerea animalului.

De îndată ce un câine va intra în viața voastră, vă veți simți mult mai bine.

Câinele este un prieten credincios, fidel, capabil să vă ofere doar dragoste necondiționată. Iubiți-l, căci nu veți regreta!

Citește și: Beneficii pentru care este bine să ai o pisică în casă

Autor: Florentina Bancov

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here