Evită șampoanele dăunătoare pentru păr. Specialiștii explică de ce

1

Un păr strălucitor, mătăsos și plin este dorința oricărei femei. Experții subliniază importanța evitării șampoanelor nocive pentru sănătatea părului, deoarece acestea pot deteriora și chiar provoca căderea acestuia. Renunțarea la aceste produse este recomandată pentru a preveni potențialele probleme.

Șampoane nocive pentru podoaba capilară

Conform stilistului de păr Allyson Carter, alegerea corectă a șamponului este esențială pentru sănătatea părului. Carter identifică semnele care indică nivelul de siguranță al unui șampon. Primul indiciu este consistența sa. Dacă este prea dens, culoarea pare artificială sau are un miros excesiv de parfumat, acesta probabil nu este benefic pentru scalp, susține expertul.

Evită șampoanele cu parfumuri intense, înlocuindu-le cu formule mai blânde ce promovează volumul și hidratarea, fără să conțină ingrediente care să usuce scalpul, relatează Shefinds.

Substanțele de îngroșare pot deteriora părul

Agenții de îngroșare, cum ar fi clorura de sodiu și polietilenglicolul, sunt considerați iritanți pentru scalp de către expertul Carter. Aceștia pot fura din hidratarea părului, lăsându-l fragil și uscat.

Parfumurile, precum dietanolamina și trietanolamina, pot deteriora keratina și contribuie la uscarea și subțierea firului de păr, adaugă expertul. Folosite excesiv, șampoanele cu substanțe de îngroșare pot astupa porii, perturbând oxigenarea scalpului și ducând la iritații sau chiar la pierderea părului.

Parfumul agravează mătreața

Potrivit lui Abdullah, deși parfumul în sine nu este responsabil de mătreață, poate cauza o varietate de alergii, inclusiv mătreață. „Un scalp iritat poate duce la căderea părului, uscarea și fragilizarea acestuia”, explică experta.

În plus, utilizarea frecventă a produselor de îngrijire a părului care conțin parfumuri poate agrava reacțiile alergice, inclusiv mătreața. Pentru a preveni astfel de reacții alergice pe scalp, este recomandat să se evite în cât mai mare măsură aceste tipuri de șampoane, subliniază Abdullah.

Descoperă și: Ingrediente din bucătărie care îți fac părul să crească rapid

Ce tipuri de șampon este indicat să folosești

Specialiștii recomandă cu insistență utilizarea produselor pentru păr conform criteriilor stabilite de dermatologi. Alegerea unor cosmetice cu risc minim de alergii și iritații ale scalpului este esențială, conform lui Holland.

Holland sugerează utilizarea unui șampon fără sulfați, disponibil pe scară largă, pentru o acțiune mai delicată și mai puțin iritantă asupra scalpului și părului. Optarea pentru produse naturale rămâne cea mai bună opțiune. De asemenea, limitarea utilizării instrumentelor de styling fierbinți și a tratamentelor chimice poate reduce deteriorarea părului.

Pentru a proteja un scalp sensibil, Holland recomandă măsuri precum purtarea cască la înot sau pălărie în zilele călduroase de vară.

Utilizarea uleiurilor naturale pentru scalp între spălări este o altă recomandare a expertului. Evitarea produselor de styling precum gelurile, ceara și spray-urile pentru păr, la fel și a șampoanelor uscate, este importantă pentru a evita asfixierea foliculilor de păr. „Odată ce un folicul de păr este deteriorat, din păcate, este ireversibil”, concluzionează specialista.

Sursa: catine.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here