AdePlast: „Fiți responsabili atunci când vă termoizolați casa!”

1

Compania AdePlast sustine ca toate reglementarile in vigoare privind siguranta in constructii recomanda folosirea polisitirenului ignifugat pentru termoizolarea cladirilor. Polistirenul este un material extrem de sigur in constructii atunci cand respecta standardele pe care le impun aplicatiile la care se foloseste. Acest material se produce in Europa inca din 1931, fiind folosit de peste 50 de ani la termoizolarea cladirilor.

Nevoia termoizolarii locuintelor este o tema relativ noua in tara noastra (15 – 20 ani), dar care are deja o traditie de peste 50 zeci de ani in tarile mai dezvoltate. Germania, Austria, Italia, Franta, tarile nordice si multe alte tari occidentale au fost izolate sau reabilitate din punct de vedere termic cu polistiren.  Acesta este materialul cu cel mai bun randament din punct de vedere al eficientei raportata la costul de executare al termoizolatiei. Intre timp au aparut si alte materiale destinate termoizolarii cladirilor,  iar specialistii AdePlast sustin ca pretul acestora este de 2-3 ori mai mare decat al polistirenului, ceea ce le face complet necompetitive in raport cu materialul traditional – polistirenul expandat.

AdePlast: „Pentru marea masa a populatiei este absolut fara rost discutia de a folosi vata bazaltica – de exemplu, in locul polistirenului. Atata vreme cat tarile mult mai dezvoltate si mai bogate au folosit si folosesc in continuare preponderant polistirenul, este o aberatie sa credem ca noi, care – din pacate – suntem de 5 ori mai saraci, ne permitem sa folosim un material de 2 ori mai scump decat cel pe care il folosesc ei. Nu asta este solutia. Solutia este folosirea materialului consacrat – polistirenul expandat – cu conditia ca acesta sa fie conform, certificat si pus in opera in mod corespunzator. Polistirenul sau vata reprezinta doar unul dintre materialele care intra in componenta unui termosistem. Astfel se ajunge, ca un termosistem pe baza de vata bazaltica sa fie de 3 ori mai scump decat unul pe baza de polistiren, din cauza adezivilor si a tencuielilor speciale care trebuie folosite.”

Pentru cei interesati de siguranta trebuie spus ca polistirenul expandat (EPS) care trebuie sa intre in componenta termosistemelor este astazi un produs ignifugat care, datorita compozitiei chimice a materiei prime, nu intretine arderea.

AdePlast: „In plus, aducem in vederea opiniei publice si a formatorilor de opinie in mod special, ca in componenta cladirilor (atat in interior, cat si in exterior) intra alte materiale, care sunt cu adevarat combustibile. Ce o sa facem acum, sa scoatem cu totii din locuinte mobila, parchetul, usile si ferestrele, pentru ca sunt din lemn si – in caz de incediu vor lua foc si vor intretine arderea?”

Este motivul pentru care compania AdePlast indeamna la responsabilitate in transmiterea mesajelor. In industria polistirenului destinat izolarii cladirilor s-au investit miliarde de dolari; milioane de oameni lucreaza in aceasta industrie in lume. In Romania exista capacitati de productie in care s-au investit importante resurse materiale, sunt mii de angajati in aceasta industrie, care lucreaza pentru piata interna, dar si pentru export. De asemenea, s-a format o forta de munca specializata in aplicarea corecta a termosistemelor care au la baza polistirenul.

Adeplast: „Pentru a evita eventuale evenimente nedorite, nu cumparati polistiren de oriunde! Faceti alegerea corecta si cumparati un termosistem care este agrementat, informandu-va inainte cu privire la producator. Informati-va si asupra executantului, vedeti inainte ce lucrari are in portofoliu si constatati daca este un profesionist sau un incepator!”

AdePlast este considerat ca fiind cel mai mare producator de EPS din Romania, detinand o cota de piata de peste 25%. AdePlast exporta masiv polistiren expandat destinat termoizolarii cladirilor in Germania, Austria, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here