Floarea iubitoare de umbră: Vinca minor, unde și cum crește

1

Lipsa soarelui direct este o problemă principală în urma căreia, florile au de suferit, însă Vinca minor este o excepție. Cunoscută în popor drept saschiul, planta iubește și beneficiază de umbra din grădină, află din acest articol cum poți îngriji această plantă.

Vinca minor sau perena scundă

Această tufă scundă se întinde cu repeziciune și își păstrează verdele frunzelor pe perioadă iernii, dacă temperaturile nu coboară sub -30°C. Primăvara ne bucură privirea cu floricelele sale, cu un diametru de aproximativ 2 cm, la culoare albe, lila sau violet, presărate ici-colo pe tufe. Însă trebuie să aveți atenție, are tendința de a se extinde necontrolat, făcând parte din categoria speciilor invazive, la fel ca iedera.

Vezi și 7 Lucruri pe care trebuie să le știi despre Hosta, Crinul de toamnă

Vinca minor este o plantă nepretențioasă, se adaptează pe orice tip de sol, de la cele nisipoase la cele lutoase, cu condiția existenței unui bun drenaj. Este destul de rezistentă la boli, cel mai mare pericol pentru ea reprezentându-l afidele.

Planta se încadrează frumos pe marginea unei borduri puțin înalte, pe care o îmbracă cu lăstarii ei curgători. Poate de altfel, să acopere solul rămas liber printre speciile de plante mai înalte din rondurile de flori sau daca aveți în grădină o porțiune care nu se bucură deloc de razele soarelui, acolo unde doar plante perene de umbră ar avea șanse, vinca minor este solutia ideala pentru acoperirea solului.

Sursa: piticdegradina.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here