Truc pentru iubitorii de orhidee: Ce îți trebuie pentru amestecul cu efect garantat

0

Orhideele sunt extrem de populare în România și rareori lipsesc din casele sau grădinile noastre. Sunt ideale pentru apartament, dar sunt sensibile la condițiile de temperatură și umiditate, ceea ce le face să necesite un regim de îngrijire foarte atent.

Truc pentru iubitorii de orhidee

Orhideea are nevoie de nutrienți pentru a înflori frumos, deoarece substanțele pe care le cumpărăm din magazine nu sunt suficiente pentru înmugurire și înflorire.

Substratul ideal pentru orhidee este format dintr-un amestec de scoarță de copac, lemn de ferigă, turbă, plută, cărbune și nisip. Deși poți folosi doar scoarță de copac, care se găsește în majoritatea magazinelor, amestecurile speciale pentru orhidee sunt recomandate pentru rezultate optime.

Cea mai bună hrană suplimentară pentru orhidee este considerată a fi complexe minerale anorganice care conțin macro și microelemente necesare, precum N, F, K, Ca, Mg, Zn, B, Cu, Mn. Specialiștii recomandă amestecuri speciale pentru orhidee, deoarece conțin o cantitate mare de azot.

Există, de asemenea, un amestec foarte ușor de făcut care ajută orhideea să înflorească frumos. Aveți nevoie doar de două ingrediente pentru a pregăti un ceai benefic pentru orhidee.

Descoperă și: Orhideea în casă: cât de des trebuie udată și care este locul ideal din casă

Tot ce trebuie să faceți este să luați frunze de hibiscus și să le fierbeți într-un litru de apă. După ce apa a fiert, lăsați-o să se răcească. Când apa capătă o culoare roz deschis, turnați amestecul într-o sticlă de pulverizare și pulverizați planta.

Hibiscusul este un stimulator natural al creșterii și dezvoltării mugurilor florali, bogat în nutrienți. Asigurați-vă că pulverizați soluția la rădăcină, nu pe flori.

Tipuri de orhidee perfecte pentru apartament

Cele mai populare și potrivite specii de orhidee care pot fi crescut cu ușurință în apartament sunt următoarele:

  • Orhideea Dendrobium

Este un soi de orhidee care înflorește de una până la două ori pe an. Florile durează puțin peste o lună și sunt mici, dar numeroase. Cresc pe tije lungi și subțiri. Va avea nevoie de multă lumină și o perioadă de repaus după înflorire, moment în care se reduce udarea și fertilizarea.

  • Orhideea molie sau Phalaenopsis

Înflorește tot o dată sau de două ori pe an, însă florile durează de la două la trei luni. Sunt mari, de diferite culori, iar acest soi se adaptează ușor la condițiile de interior și nu are nevoie de multă lumină.

  • Orhideea Paphiopedilum

Acest soi înflorește doar o singură dată pe an. Florile durează de la șase la opt săptămâni, sunt mari cu forme și culori variate, care au un petală modificat, numit sabot. Are nevoie de multă lumină și de un sol bogat în humus.

Sursa: playtech.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here