Garaje transformate în case, locuri de joacă sau dormitoare

0

Dacă ai un garaj pe lângă casă şi vrei să-i dai o altă utilitate, poţi lua în calcula amenajarea lui în…casă de oaspeţi, birou şi de ce nu, chiar într-un cinema. Iar dacă nu ai o casă, atunci te poţi inspira din câteva idei care au fost deja puse în practică. CasoTeca îţi prezintă câteva exemple de garaje transformate în case, locuri de joacă sau dormitoare.

Să transformi garajul într-o locuinţă sau într-un spaţiu suplimentar este o alternativă mai ieftină decât dacă te-ai apuca de construit de la zero.

Nu de parte de Bucureşti, la Bragadiru, un birou de arhitectură a construit o casă din cinci module de beton folosite la construcţia garajelor. Da, este vorba de acele garaje pe care le vedem pe lângă blocuri. Costul unui singur garaj a fost de 1.500 de lei, iar în total, preţul pentru casă, fără a lua în calcul costul terenului şi a utiliăţilor, a fost de 20.000 de euro. Arhitecţii Cristina Constantin şi Cosmin Pavel sunt responsabili de acest proiect. Iată mai jos ce a ieşit.

bragadiru1

La celălalt capăt al lumii, în SUA, un garaj de 23 de metri păraţi, construit din lemn, a fost transformat de Michelle de la Vega într-un spaţiu de locuit mai mult decât confortabil. Amenajarea a costat-o 32.000 de dolari. Chiar dacă nu pare mare, Michelle se bucură de confortul unui pat mare, asta după ce a amenjat dormitorul deasupra uşii de la intrare. Iată mai jos ce a reuşit tânăra să construiască.

michele

 

Sursa foto: Michelle de la Vega 

Cu timpul, vei realiza că ai nevoie de mai mult spaţiu, iar soluţia este una foarte simplă. Transformă garajul într-o zonă de locuit confortabilă. Transformarea nu este aşa de complicată cum ar părea. Iată şi câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.

Evaluează spaţiul şi planul. În primul rând, scoate tot din garaj şi evaluează spaţiul. Apoi decide cum va fi organizat. Ce fel de mobilă vei folosi şi ce anume îţi doreşti care ar putea necesita câteva modificări, precum un şemineu.

De regulă, garajele nu au ferestre. Au doar o uşă mare şi nimic mai mult. Trebuie să iei în considerare designul pentru noul spaţiu şi să faci uşa de intrare mai mică, să adaugi o fereastră sau să transformi întreaga uşă într-o imensă fereastră. Este foarte important să aduci lumină naturală în noul spaţiu.

Partea bună a unui garaj construit lângă casă este că îl poţi  transforma într-un spaţiu adiţional, după ce pui la punct instalaţia electrică şi finisezi podeaua şi pereţii. Apoi, vine treaba cea mai grea: ce anume amenajezi în garaj. Să fie o cameră de joacă pentru copii? Să fie un birou? Un atelier ? Sau pur şi simplu un cinema? Iată mai jos câteva idei care te pot ajuta în transformarea garajului într-un spaţiu de locuit.

Garaj transformat în cameră de zi 

camera de zi

camera de zi2

camera de zi3

Garaj transormat în spaţiu de dormit

camera dormit

camera dormit3

Garaj transformat în cinema şi sală de poker

cinema

cinema2

Garaj transformat în bar 

lounge cu bar

lounge cu bar2

Garaj transformat în loc de joacă pentru copii 

loc joaca

loc joaca2

 Sursa foto: Homedit

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here