Casa în formă de floare din fibră de sticlă

0

Arhitecții din întreaga lume s-au folosit de cele mai ciudate structuri pentru a creiona proiecte de case îndrăznețe, de la containere, la diverse tipuri de case mobile. Totuși un grup de arhitecți din Mexic a avut o grea misiune: cea de a refolosi materiale vechi pentru construcția unei case. Iată cum arată casa în formă de floare din fibră de sticlă.

Clienții casei de arhitectură Productora din Mexic au moștenit un număr de structuri din poliester recuperate de la un prototip de casă modulară, dezvoltat de arhitectul Diaz Infante spre sfârșitul anilor ’60, unde obișnuiau să-și petreacă vacanța.

Proprietarii au cumpărat un teren pentru a instala cele șase module din fibră de sticlă de forma unor parabole și i-au rugat pe arhitecți să reasambleze și să recicleze aceste forme, mai ales că au fost depozitate de-a lungul anilor în condiții nu tocmai bune, ceea ce au dus la deteriorarea structurilor. Formele originale au fost astfel acoperite cu noi straturi de poliester și fibră de sticlă pentru a acoperi crăpăturile și deteriorările suferite de-a lungul anilor. Așa a luat naștere casa în formă de floare din fibră de sticlă.

Casa în formă de floare a fost amplasată în mijlocul terenului pentru a lăsa loc unor spații pentru oaspeți, dar și pentu piscina din spate. Amplasarea modulelor din fibră de sticlă în acest mod a permis creionarea unui spațiu central, de petrecere e timpului, în jurul căruia sunt amplasate dormitoarele, bucătăria și baia.

Arhitecții au folosit un soclu de beton pentru a ridica structura din fibră de sticlă cu un metru deasupra pământului pentru a crea spații interioare mai generoase. Geometria simplă a elementelor adiționale, împreună cu textura de beton expusă atât pentru interior, cât și pentru exterior oferă un contrast puternic cu suprafețele netede ale modulelor restaurate și transformate într-o casa în formă de floare din fibră de sticlă.

casa in forma de floare (1)

casa in forma de floare (4)
Casa are o formă de floare și este construită din structuri din fibră de sticlă
casa in forma de floare (5)
Pe o latură a casei a fost amenajată piscina
casa in forma de floare (7)
Structurile din fibră de sticlă au fost înălțate cu un soclu de beton
casa in forma de floare (8)
Zona centrală a casei

casa in forma de floare (13)

floare4
Vedere spre piscină din casa în formă de floare din fibră de sticlă

 

 

casa in forma de floare (14)
Imagini cu structurile modulare din timpul construcției

casa in forma de floare (11)

casa in forma de floare (10)

casa in forma de floare (6) Sursa foto: Luis Gallardo

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here