Grădina Empatiei, locul în care muzica întâlnește natura

0

Grădina Empatiei este un spațiu-hibrid cu design sustenabil, fiind deopotrivă loc pentru întâlniri și socializare, scenă pentru evenimente și expoziție pentru produse agricole. Altfel spus, este un spațiu în care oamenii și plantele conviețuiesc armonios și al cărui concept-cheie este empatia – doar prin dezvoltarea unei conexiuni empatice puternice cu ceea ce ne înconjoară putem stabili un echilibru cu natura.

Grădina este structurată pe un plan geometric, în pavilionul central fiind amplasate sute de ghivece cu design radial, care conțin diferite soiuri de plante. Culorile și vederea de ansamblu sunt elementele principale ale acestui spațiu, la fel și proporționalitatea instalațiilor.

Arhitecții care au amenajat Grădina Empatiei au ținut cont de dimensiunea plantelor în funcție de specii, astfel încât designul să urmeze o structură logică, iar detaliile interesante să rămână vizibile. Peste 800 de plante din 20 de specii au fost folosite în acest spațiu al cărui mix cromatic se îmbină cu muzica pentru a crea sinestezie.

În centru, unde volumul muzicii este mai puternic, predomină plantele albe, iar “curcubeul floral” continuă cu cele galbene, oranj și rosii, pentru ca apoi totul să se estompeze în nuanțe de violet și negru. Aromele unor condimente precum oregano, mirt și cimbru se îmbină pentru a crea experiențe olfactive memorabile pentru vizitatori, în timp ce muzica potrivită le însoțește fiecare pas.

Grădina Empatiei a luat naștere în Villa Erba, pe malul lacului Como, în cadrul Orticolario, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate horticulturii din Italia, care a avut loc în perioada 3-5 octombrie.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: inhabitat.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here