Grupul Arcon obține o creștere a business-ului cu 23 de procente

1

Grupul Arcon, producătorul și distribuitorul de termosisteme și hidroizolaţii a început anul în creştere ca urmare a eforturilor depuse pe toate direcţiile de business, atât pe piața internă şi cât în afara țării. „2015 a început bine pentru noi, avem o creştere de 23 de procente faţă de perioada similară a anului trecut. Evoluţia pozitivă este datorată unei uşoare dezmorţiri a pieţei, dar şi introducerii în reţeaua de distribuţie a noii game de adezivi și mortare uscate Arco” a declarat Ioan Ţiţeiu, director general al Grupului Arcon.

Grupul Arcon vine anul acesta cu societățile sale din Bucureşti, Arcon Amvic şi Arcon Corina Gealan, deja restructurate. „Manifestăm un optimism rezervat şi credem că trendul ascendent nu poate fi menţinut fără investiţii directe în economie din partea statului sau prin programe de stimulare a investiţiilor private. Varianta îmbunătăţită a programului Prima Casă ar putea avea efecte pozitive asupra economiei în general şi asupra sectorului construcţiilor în particular” a adăugat Ioan Ţiţeiu.

 

În 2014, brandul propriu Arco a adus profit Grupului Arcon

Arcon a vândut în 2014 peste 900 mii de mp de termosistem Arco, ca urmare a creşterii pieţei de termoizolaţii de circa 10 procente. „În 2014, termosistemul Arco a cunoscut o perioadă de maturizare, iar livrările din Bucureşti şi Sfântu-Gheorghe ne-au ajutat la eficientizarea costurilor de transport. Ritmul termoizolării în România este însă lent, dat fiind că din cele peste 80 de mii de blocuri construite înainte de 1990, luate în calcul pentru îmbunătăţirea confortului termic, au fost reabilitate până în prezent mai puţin de 2000” a afirmat Sorin Cristea, director de vânzări Arcon. Începând cu a doua jumătate a anului trecut, Grupul Arcon a lansat sub propria marcă „Arco” o gamă nouă de mortare, gleturi și adezivi pentru termosisteme.

„Din 2014 avem variante premium de termosistem Arco: masa de şpaclu cu ciment alb şi fibre de armare, tencuieli siliconice, dar şi masă de şpaclu aditivată cu Porofix pentru permeabilitate crescută. Produsul îmbunătățit cu Porofix are un colorit specific realizat în scopul de a fi uşor identificat pe faţada blocurilor, măsură de siguranţă pentru a înlătura posibilitatea înlocuirii sale cu produse inferioare” a mai spus Sorin Cristea.

 

Grupul Arcon a înregistrat o cifră de afaceri de 4 miloane euro din export

Cifra de afaceri totală a grupului Arcon a fost de 35,5 milioane de euro anul trecut, peste 4 milioane de euro din export şi de 1,25 milioane euro profit brut. Exporturile sunt alcătuite din membranele cu elastoplastomeri produse la Sfântu Gheorghe dar şi din tâmplăria PVC şi aluminiu prelucrată în fabrica din Bucuresti. În 2014 investiţiile grupului au înregistrat puţin peste 0,5 milioane euro. Pentru 2015 valoarea investiţiilor se estimează că va fi 2 milioane de euro.

„În prezent operăm cu două linii de polistiren la Sfântu Gheorghe şi una la Bucureşti. Intenţia noastră este relocarea unei linii din Sfântu Gheorghe la Cluj sau la Craiova. În ambele locaţii avem deja discuţii avansate pentru amplasamente. Este vital pentru orice companie din industria noastră să acopere cât mai bine teritoriul României” a declarat Ioan Ţiţeiu.

 

Grupul Arcon, producător și distribuitor de materiale de construcții

Companie românească producătoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, Arcon face parte din Grupul Arcon și a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe. Aceasta are mai multe direcții de dezvoltare industrială, o direcție de dezvoltare fiind producția de polistiren expandat. Și Compania Arcon Corina Gealan, specializată în producţia de tâmplărie PVC şi aluminiu reprezintă o direcţie de business a Grupului.

Grupul Arcon produce din 2011 tencuieli decorative și vopsele la Sfântu Gheorghe, iar din 2014 vinde propria marcă de mortare uscate şi adezivi sub brandul Arco. În prezent are 250 de angajați specializați în sectorul industrial și de construcții.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here