Blocuri de locuinţe construite integral din lemn – se întâmplă în Suedia

0

Firma suedeză de arhitectură Tham & Videgård a anunţat că intenţionează să ridice o serie de blocuri rezidenţiale care vor fi construite integral din lemn, într-un cartier vechi din capitala Stockholm.

Cele patru blocuri proiectate vor avea 20 de etaje şi vor fi construite din pini suedezi.

„Clădirile vor fi construite în totalitate dintr-un singur material, lemn solid suedez, de la structură la faţadă, la finisaje şi ferestre”, se arată într-un comunicat al firmei de arhitectură.

Turnurile vor avea în total 240 de apartamente, precum şi restaurante, cafenele şi grădini interioare.

„Folosind un material uşor de înlocuit precum lemnul rezultă o structură sustenabilă, bine izolată şi robustă, care are potenţialul de a rezista bine în timp, minimizând consumul de energie”, spun arhitecţii.

Blocurile de lemn vor avea o privelişte de invidiat
Blocurile de lemn vor avea o privelişte de invidiat

Fiecare apartament va avea ferestre largi, pentru a face accesibilă priveliştea oraşului, precum şi terase private, ascunse de ecrane din lemn.

Cele patru turnuri vor fi interconectate printr-o structură înaltă de trei etaje. Această structură va avea o grădină pe acoperiş, care va aduna şi apa pluvială. Cele patru turnuri vor beneficia şi de panouri solare, pentru a asigura energia electrică pentru spaţiile comune.

Construcţiile de lemn sunt foarte apreciate în Suedia. Arhitecţii din această ţară plănuiesc şi construirea unui zgârie-nor de lemn de 34 de etaje, care să intre în cartea recordurilor.

bloc de lemn1
Blocurile de lemn vor avea 240 de apartamente, plus cafenele şi restaurante

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here