Redecorează locuința cu pardoseală epoxidică

2

Dacă vrei să-ți redecorezi locuința cu o pardoseală specială care se întreține ușor dar în același timp să aibă o culoare vie, puternică, poți opta pentru pardoseală epoxidică. Aceasta ar putea fi un element interesant în designul de interior și va oferi o serie de avantaje, una dintre cele mai importante fiind durabilitatea.

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

Ce este pardoseala epoxidică?

Pardoseala epoxidică este un produs profesional care îți poate transforma radical locuința într-un mod plăcut. Noul tip de pardoseală reprezintă un produs inedit realizat pe bază de rășini epoxidice, adică acele materiale polimerice în stare lichidă, care se transformă în materiale solide, în urma unei reacții chimice de polimerizare. Poate fi utilizată în amenajarea pardoselilor din căminul tău dar și în locuri aglomerate ca spitale, bănci, clădiri industriale, diferite spații comerciale. Asta pentru că pardoselile epoxidice sunt foarte rezistente și nu se zgârie ușor.

 

 

Avantajele pardoselilor epoxidice

Spre deosebire de gresie, marmură sau alte tipuri de materiale, pardoseala epoxidică este termoizolantă și hidroizolantă, rășinile epoxidice asigurând și obținerea de suprafețe continue, neîntrerupte; deci este un tip de pardoseală caldă. În plus, pardoseala epoxidică poate fi aplicată chiar în cazul în care se va opta pentru încălzirea prin pardoseală.

Un alt avantaj este durata de viață mare, respectiv de minim zece ani. Se curăță ușor, poate fi aplicată chiar și peste gresie sau mozaic. Datorită impermeabilității sale, pardoseala epoxidică este recomandată să se utilizeze în mod special în băi, bucătării, beciuri sau piscine.

Pardoseala epoxidică este utilizată de regulă în construcțiile industriale, în spitale, în bucătăriile restaurantelor sau chiar pe terase, aceasta fiind foarte rezistentă în condiții de trafic intens, în cazul în care există umezeală sau acțiunii produselor chimice.

Datorită acestor calități, designerii de interior au început să folosească din ce în ce mai des acest tip de pardoseală mai întâi pe fond maro, apoi au apărut și alte nuanțe ca de exemplu alb, negru și roșu. Mai mult decât atât, în structura acesteia pot fi introduse elemente de diferite forme și culori, putând crea astfel un concept de design unic. Poate fi folosită și în spațiile mici, luciul său dând reflexii luminoase și oferind astfel senzația de spațiu.

 

 

PUB: Am descoperit un super televizor Samsung pe e-MAG redus cu 1200  lei. Vezi și tu despre ce e vorba

Calcul cost și consum pentru pardoseală epoxidică autonivelantă

Costul materialului este scăzut, la fel și ușurința de aplicare a acestuia precum și proprietățile antistatice și de autocurățare. Concret, am făcut o simulare de consum pe site-ul emex.ro pentru un tip de paroseală- Epoxidică Autonivelantă.

Consumul la strat de grosime 1 mm pentru Pardoseală Epoxidică Autonivelantă, suprafața de tip Beton Elicopterizat de 100 mp,va fi de aproximativ 150Kg bază epoxidică și 30Kg întăritor. Consumurile indirecte vor fi: Grund Epoxidic de Amorsare (sau Amorsă Epoxidică) 11Kg. Calculul este teoretic și are în vedere consumuri obținute în condiții experimentale. Gradul de pregătire al suportului influențează semnificativ aceste consumuri. În acest caz nu sunt luate în considerare eventualele pierderi tehnologice sau accidentale, apărute în timpul aplicării.

Prețul estimat în cazul unei suprafețe de 100mp este de cca. 9000 lei pentru 150kg bază epoxidică.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: 22dom.ru, creodezign.ca, duproprio.com, creodezign.ca, legroupek.com,

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here