Hotel transformat în cămin pentru studenţi

0

Multe oraşe din întreaga lume se confruntă cu problema aglomeraţiei urbane, iar arhitecţii încearcă să vină cu soluţii în ceea ce priveşte spaţiile de locuit. Un birou de arhitectură a transformat un hotel din Hong Kong în cămin pentru studenţi. Acelaşi model ar putea fi aplicat şi în România, din moment ce sunt multe clădiri care sunt abandonate. Iată mai jos cum arată un hotel transformat în cămin pentru studenţi. 

Fiecare cameră are o suprafaţă totală de aproximativ 27 de metri pătraţi, iar fiecare colţişor este folosit la maximum. Spre exemplu, patul a fost conceput pentru a fi suspendat, iar masa de studiu se află chiar sub pat, pentru a utiliza spaţiul disponibil. Fiecare pat are o scară de acces din otel, perdea pentru intimitate, prize de perete, dar şi lumină pentru citit. În plus, fiecare cameră are propria baie, bucătărie şi alte facilităţi necesare vieţii de zi cu zi.

O masă înaltă este amplasată central şi poate fi utilizată atât pentru studiu, cât şi pentru socializare. Nouă ne-a plăcut cum au fost amenajate cele 48 de camere ale unui hotel. Vouă? Tot aranjamentul poate fi o idee de amenajare pentru investitorii de la noi care se lansează în afacerile cu spaţii de locuit pentru studenţi.

CasoTeca v-a mai prezentat un cămin care a fost amenajat într-o fostă fabrică din Berlin. Dormitoarele au fost proiectate în stil minimalist, modern. Căminul mai oferă şi săli de curs, zone de luat masa şi spaţii comune de petrecere a timpului liber. Care vă place mai mult?

hotel transformat in camin

hotel transformat in camin2

hotel transformat in camin3

hotel transformat in camin4

hotel transformat in camin5

hotel transformat in camin6 hotel transformat in camin7

Sursa foto: www.campushk.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here