Iată câteva sfaturi despre cum poți reduce costurile la alimente

2

Alimentele trebuie să fie sănătoase și gustoase. Ele sunt baza sănătății organismului, iar acest lucru e din ce în ce mai popular în zilele noastre. Află cum poți reduce costurile la alimente.

Nu este un secret pentru nimeni că totul e mai scump acum. Nimic nu este mai plăcut decât să mergi la piață și să faci cumpărături fără planuri. Pur și simplu să te lași ghidată de instinct și să cumperi alimentele care arată cel mai bine.

Magazinele alimentare au un anumit stil atunci când își organizează rafturile. Experții spun că aceste sunt metode care te pot face să cumperi mai mult. Află și tu care sunt și cum te poți feri de ele.

Cum poți reduce costurile la alimente

Dar acest mod de a face cumpărături nu este sustenabil în acest moment. Așa că, experții vin cu cinci moduri de a reduce bonul de la casele de marcat. Iată câțiva pași pe care îi poți face începând de astăzi pentru a reduce costurile la alimente.

Fă o inspecție în dulapuri

Rafturi alimente organizate

Primele două locuri în care trebuie să te uiți înainte să pleci la cumpărături sunt propria cămară și congelatorul. Acesta este un proces care necesită creion și hârtie. Ai nevoie de doar 15 minute pentru a face o listă cu articole la îndemână care pot fi folosite pentru a pregăti mesele pe o săptămână întreagă.

Ai cumpărat alimente cu termen mai mare de valabilitate, cum ar fi fasole, paste și orez, în prima parte a pandemiei? În lunile care au urmat, unele dintre acele ingrediente au fost împinse în spatele dulapului. Acum a venit momentul să faci curățenie în dulap. De asemenea, este mai ușor să identifici ceea ce ai la îndemână, dar și lucrurile de care ai nevoie de fapt. Curățenia în dulapuri înainte de cumpărături e pe lista cu trucuri despre cum poți reduce costurile la alimente.

Fă o listă de ingrediente și înlocuitorii lor

Lista de cumpărături: alimente care nu trebuie să lipsească

În timp ce faci lista de cumpărături, gândește-te la schimburile rentabile pe care le poți face. De exemplu, oțetul de vin este de obicei mai ieftin decât oțetul de vin alb. Deși este cu siguranță puțin mai dulce și mai blând, este un înlocuitor perfect. Pulpele de pui costă mai puțin decât pieptul de pui. Orezul în pungi e mai ieftin decât instant.

Trucul este să cumperi alimente care nu necesită muncă suplimentară până la punctul în care nu vei ajunge să folosești ingredientul. De exemplu, fasolea uscată este mai puțin costisitoare decât cea din conservă. Dar trebuie să te gândești dacă ai timp să o lași la înmuiat și să aștepți să se gătească complet pentru cină. Acesta este un caz în care economisirea de câțiva bani nu merită.

Fă un plan de mese pe zile

Cum faci un meniu săptămânal sănătos. Ce să nu lipsească și ce e variabil

Una dintre cele mai rapide moduri prin care poți reduce bugetul este să te concentrezi asupra meselor pe bază de legume. Carnea este scumpă, mai ales carnea de bună calitate. Proteinele pe bază de plante, cum ar fi produsele bio, pot fi și ele costisitoare.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here