Idei de scrub pentru corp: cum să ți-l prepari în casă

0

Exfolierea poate fi o modalitate excelentă de a-ți menține pielea catifelată și sănătoasă. Un scrub de corp este o modalitate extrem de simplă și rapidă de a exfolia pielea și există o mulțime de variante pe care le poți încerca chiar la tine acasă. Descoperă câteva idei rapide și simple de scrub pentru corp făcut acasă. Iată cum să-ți exfoliezi pielea ieftin și rapid.

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, exfolierea poate lăsa pielea să arate mai fină, catifelată și strălucitoare. Exfoliantul îndepărtează stratul superior de celule moarte ale pielii și ajută la stimularea producției de colagen. Colagenul este cel responsabil pentru fermitatea și strălucirea pielii tale.

Idei de scrub pentru corp făcut acasă

Unul dintre principalele beneficii ale exfolierii ține de îmbunătățirea tratamentelor. Dacă te exfoliezi înainte de a aplica o cremă, de exemplu, crema va pătrunde mai adânc în loc să rămână la suprafață.

În plus, procesul de exfoliere poate fi un adevărat ritual prin care te poți relaxa și te poți bucura de proces.

Specialiștii recomandă să nu folosești un scrub de corp în fiecare zi. Pielea ar trebui exfoliată de două până la trei ori pe săptămână.

Dacă pielea ta este uscată și sensibilă, atunci este recomandat să începi prin a te exfolia o singură dată pe săptămână. Iată și câteva idei simple și rapide de scrub pe care îl poți prepara în casă.

Scrub cu cafea

Există câteva dovezi științifice care atestă că cofeina ajută la diminuarea aspectului celulitei. Un studiu din 2011 a testat o cremă care conține cofeină și alte ingrediente pe 78 de participanți.

Studiul a constatat că, după 12 săptămâni de utilizare, participanții care au folosit crema au observat o scădere semnificativă a aspectului celulitei lor.

Acestea fiind spuse, cafeaua este încă un ingredient popular pentru multe idei de preparare al unui scrub făcut în casă. Granulele mici sunt blânde cu pielea, fiind totuși eficiente în îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, scrie Healthline.

Pentru pregătire vei avea nevoie de:

  • ½ cană de zaț de cafea
  • 2 linguri de apă fierbinte
  • 1 lingură de ulei de cocos, încălzit

Tot ce trebuie să faci este să adaugi zațul și apa fierbinte într-un bol și să le amesteci bine cu o lingură. Apoi, adaugă și uleiul de coco până ai obținut consistența dorită.

Scrub cu zahăr brun

Zahărul brun este mai blând pe piele decât sarea de mare sau sarea Epsom. Acest lucru îl face un ingredient ideal pentru pielea sensibilă. Granulele de zahăr ar putea face pielea să se simtă lipicioasă, așa că asigură-te că vei clăti foarte bine zona după exfoliere.

Pentru pregătire vei avea nevoie de:

  • ½ cană de zahăr brun
  • ½ cană de ulei la alegere, cocos, jojoba, măsline sau migdale
  • câteva picături de ulei esențial

Tot ce trebuie să faci este să amesteci zahărul brun cu uleiurile într-un recipient. Cantitățile ar trebui să-ți ofere un scrub de o consistență groasă. La nevoie mai poți adăuga zahăr sau ulei, în funcție de preferințe. Nu uita ca după exfoliere să folosești o cremă hidratantă.

Scrub cu sare de mare

Sarea are proprietăți antibacteriene care pot fi de ajutor pentru unele afecțiuni ale pielii. Sarea este, de asemenea, un conservant, astfel încât scrubul cu sare de mare se va putea conserva în mod natural.

Cel mai bine este să folosești sarea de mare măcinată, deoarece sarea de mare grosieră poate fi prea dură pentru piele. Scrubul cu sare de mare nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă. Află mai multe despre principalele tipuri de sare.

Pentru pregătire vei avea nevoie de:

  • ½ cană de sare de mare
  • ½ cană de ulei la alegere

Tot ce trebuie să faci este să combini ingredientele. Procedeul este asemănător cu cel de pregătire al scrubului cu zahăr brun.

Sursa: catine.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here