Nu ai destulă lumină în casă? Iată soluția perfectă

1

O casă luminoasă este o casă primitoare. Astfel, poți simți cu ușurință atunci când locuința ta nu este așa cum ar trebui să fie. Pe scurt, trebuie să te joci cu lumina – atât cu cea naturală, cât și cu cea artificială.

După cum probabil știi, becurile tradiționale din centrul tavanului sunt bune pentru luminat. Totuși, din punct de vedere al designului, acestea rareori crează o viziune plăcută. Recomandat este să folosești surse alternative de lumină, precum veioze, lustre sau chiar LED-uri. Acestea, plasate în locații cheie într-o cameră, pot produce o cameră cu adevărat călduroasă.

Desigur, lumina artificială este doar un aspect pe care trebuie să-l iei în calcul!

Alege instalarea unor ferestre panoramice

Un perete sau un colț de cameră echipat cu ferestre panoramice poate schimba întreg aspectul unei încăperi. Dacă ai posibilitatea de a instala astfel de ferestre, nu ar trebui să spui nu.

Desigur, ferestrele de acest tip nu pot fi instalate chiar în orice tip de locuință. De regulă, doar casele vor putea beneficia de pe urma lor. Un apartament, de regulă, trebuie construit astfel încât să permită instalarea unor asemenea ferestre.

Adaugă mai multe oglinzi în casa ta

Oglinzile reflectă lumina, dar crează și senzația de spațiu. Astfel, utilizarea mai multor oglinzi în casa ta produce un spațiu aparent mai mare și mai luminos. Acest efect poate fi îmbunătățit dacă pe peretele opus oglinzii se află o sursa de lumină artificială.

Evident, o altă modalitate ar fi să poziționezi oglinda astfel încât să reflecte soarele în restul camerei pe timp de zi. Serile de vară pot deveni astfel magice într-o cameră luminată de apus.

Alege accesorii și decorațiuni în nuanțe deschise

Mobila tradițională cu aspect întunecat de lemn masiv nu mai este la modă, dar îți și întunecă locuința. Pe scurt, trebuie să lași modernul să-ți intre în casă. Trebuie să adopți accesorii și decorațiuni în nuanțe deschise – de la covor la perne și rame de tablouri.

Toate acestea sunt de mare ajutor, mai ales atunci când ai o canapea de culoare închisă. Poți echilibra tonul unei încăperi prin adăugarea de elemente în nuanțe deschise.

Pentru a avea o casă luminată, deschisă, trebuie să fii la rândul tău deschis schimbării. Va trebui să faci multe schimbări, mai ales în cazul unei locuințe tradiționale românești, după cum s-ar spune. Totuși, nu este imposibil să ai o locuință luminată și primitoare!

De la ferestre la oglinzi și la decorațiuni, totul poate fi rezolvat cu ușurință. În unele cazuri, nici nu ai nevoie de o renovare ca la carte – ci doar de adăugarea unor perdele de culoare perlei. Idei sunt, acestea trebuie doar aplicate!

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here