Idei ingenioase de aranjare a plantelor în locuință

1

Ca să aveți o mini grădină în orice spațiu, fie că este vorba de încăperi din locuință, de grădina de pe balcon sau cea din curte, trebuie să știți că sunt multe modalități de aranjare a plantelor, de folosire a unor recipiente care pot să fie bine organizate și într-un spațiu cât mai restrâns. Pentru cei care iubesc grădina și cred că plantele aduc culoare și bucurie în casa lor, vă prezentăm câteva idei ingenioase de aranjare a plantelor în locuință.

O grădină verticală ar fi o soluție ideală dar nu la modul costisitor și tehnic, ci crearea unei grădini verticale din ghivecele deja existente în casă; o astfel de grădină schimbă radical spațiul locuinței aducând un aer mai proaspăt, mai oxigenat, dar și un decor deosebit.

Conceptul de grădină verticală care este în fond o artă din plante decorative, are scopul de a purifica și aerul din încăpere, adaugă verde casei chiar și în perioada de iarnă. Pereții, de multe ori albi, se pot transforma în oaze de verdeață. Diversitatea este specifică unei grădini verticale deoarece poate fi folosit un mix de specii de plante. Se pot utiliza o varietate de culori, de texturi și mărimi de plante. O grădină verticală are nevoie spații cu lumină naturală, cu suficientă căldură și ventilație de aer proaspăt.

Cum se creează un spațiu de acest gen? Puteți crea o mini grădină în dormitor sau într-o cameră amenajată ca birou cu ajutorul unor mici spaliere construite chiar de noi sau cumpărate, niște etajere din lemn sau sticlă și ghivece de diverse dimensiuni pentru plante mai mici sau arbuști. Și o măsuță din metal sau fier forjat este utilă pentru ghivece cu plante mici.

 

Paleții din lemn pot deveni suport pentru ghivecele de flori, acesta putând fi expus într-un colț al terasei sau casei. Se pot vopsi în diferite culori pentru a se asorta fie cu florile, fie cu peretele din încăpere. Lipsa de spațiu din apartament sau o grădină mică poate fi compensată cu un palete așezat vertical sub formă de spalier suspendat pe perete sau cu un suport pentru flori.

 

Jardinierele din cauciucuri uzate pot deveni obiecte de decor pentru casă și grădină mai ales dacă sunt grupate restrâns pentru mai mult spațiu și vopsite în diverse culori astfel încât să avantajeze spațiul în care se află.

 

La fel de utile pot fi și lădițele din lemn, umplute cu pământ în care se plantează flori. Acestea se pot folosi fie suprapuse, fie grupate într-un spațiu restrâns și colorate după preferință.

Citeste si Cum realizăm o piscină naturală

Și nu în ultimul rând, o idee mai neconvențională este folosirea unor ghivece de diverse dimensiuni, din lut sau plastic, așezate unu în celălalt și umplute cu pământ în care se plantează flori sau există și suporturi care permit suprapunerea mai multor ghivece, reușind în acest mod folosirea aceluiași spațiu pentru mai multe ghivece.

 

Sursa foto: ilovepalets.com, pinterest.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here