Idei pentru biblioteca BILLY de la IKEA

0

Concepută pe un şerveţel în urmă cu mai bine de 30 de ani, biblioteca BILLY de la IKEA a devenit o piesă iconică pentru retailerul suedez. De la lansarea în 1979, popularitatea acestei piese de mobilier a crescut atât de mult, încât IKEA produce 15 astfel de biblioteci pe minut, tocmai pentru a ţine pasul cu cererea. Gillis Lundgren, al patrulea angajat al producătorului de mobilă şi cel care a conceput biblioteca, a murit în luna februarie a acestui an, la vârsta de 86 de ani. Iată câteva idei pentru biblioteca BILLY de la IKEA. 

Dar, Lundgren nu a conceput doar această bibliotecă. De numele lui se leagă şi canapeaua KLIPPAN şi masa materală LOVBACKEN.

Biblioteca BILLY de la IKEA este atât de versatilă, încât poate fi folosită în mai multe scopuri şi în mai multe modele. Pentru că majoritatea dintre noi avem acasă o astfel de piesă de mobilier, îţi prezentăm mai jos câteva idei din care să te inspiri.

Una dintre cele mai interesante idei peste care am dat este mascarea aparatului de aer condiţionat din cameră. Spre exemplu, proprietara acestei locuinţe avea aparatul de aer condiţionat amplasat între două ferestre. Cu două uşi şi câteva balamale, ea a reuşit să mascheze eficient un aparat inestetic.

biblioteca BILLY de la IKEA
Ascunde aparatul de aer condiţionat

Şi această idee ne-a atras atenţia, în special pentru că mobilierul nu este amplasat pe podea şi se poate face curăţenie mai uşor. Astfel, în loc să le pui pe podea, mai bine prinde bibliotecile de perete, la câţiva centimetri distanţă de podea.

biblioteca BILLY de la IKEA
Poţi suspenda corpurile de mobilier

Poţi să transformi această piesă de mobilier într-un dulap care se încadrează perfect în locurile înguste. Câteva sertare colorate vor schimba complet faţa acestei biblioteci.

biblioteca BILLY de la IKEA
Câteva sertare transformă biblioteca în cu totul altceva

Cu mai multe biblioteci BILLY de la IKEA se mai poate realiza o bibliotecă mai mare, care să acopere un perete întreg. Iată ce a ieşit.

biblioteca BILLY de la IKEA
Biblioteca mare pentru camera de zi

Tot cu ajutorul acestei biblioteci mai poţi realiza dulapuri deschise pentru bucătărie. Pahare, farfurii, cărţi sau obiecte de decor îşi vor găsi locul aici.

biblioteca BILLY de la IKEA
Biblioteca BILLY se poate folosi şi în bucătărie

Proprietara acestei locuinţe a reuşit să folosească biblioteca BILLY de la IKEA şi pe post de bancă. Au mai fost folosite câteva bare de lemn pentru a acoperi pentru a-i schimba puţin marginile.

biblioteca BILLY de la IKEA
Sau chiar şi pentru a amenaja o bancă

Unul dintre pereţii din dormitor poate fi transformat într-o mediatecă. Iată ce a reuşit să realizeze acest proprietar din biblioteca BILLY de la IKEA.

biblioteca BILLY de la IKEA
În dormitor poţi amenaja o mediatecă

Cei care au casă şi una dintre uşi dă spre grădină spre exemplu, pot apela la această metodă ingenioasă de a instala o bibliotecă.

biblioteca BILLY de la IKEA
Bibliotecă BILLY de la IKEA

Un alt proprietar a apelat la câteva rame de lemn pentru a transforma biblioteca BILLY de la IKEA în ceva ce nu pare a fi cumpărat de la magazin. Merge de minune în camera de zi!

biblioteca billy8

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here