Ideile inovatoare care transformă visul clienților în realitate

1

O casă și o curte este ceea ce mulți români visează. Au realizat că traiul în blocurile înghesuite din marile orașe ale României vine cu mult stres, așa că își doresc o viață mai liniștită și mai relaxantă.

Este și cazul unui cuplu care a ales o locuință în complexul Anavia din Otopeni și, pentru ca această să devină „acasă”, au apelat la specialiștii studioului de design interior Next Interior.

Până la publicarea articolului, s-a realizat amenajarea open-space-ului de la parter și a dormitorului matrimonial de la etaj. Specialiștii Next Interior au gândit conceptul amenajării ascultând cu atenție preferințele beneficiarilor: designul scandinav, minimalist, simplitatea, culorile deschise și materialele naturale. Prin urmare, au stabilit o paleta cromatică compusă din nuanțe de gri și culori neutre, pe care o vor „aduce la viață” cu un accent de culoare: galbenul.

Deoarece beneficiarii au apelat la studioul de design într-un stadiu incipient al construcției, s-a putut interveni în a îmbunătăți compartimentarea la parter. Astfel, având în vedere suprafața redusă, o bucătărie închisă, așa cum era ea propusă în planurile dezvoltatorului, nu făcea decât să fragmenteze și să întunece spațiul. Eliminând pereții de compartimentare, s-a obținut un spațiu deschis, care înglobează holul de intrare, bucătăria, livingul și zona de luat masa.

Astfel, s-a eliminat efectul de tunel pe care îl avea holul și, mai ales, în amenajarea bucătăriei a apărut o insulă care funcționează și ca spațiu de lucru și depozitare, dar este și loc de luat micul dejun. A fost aleasă o bucătărie cu fronturi din MDF vopsit, albe, care să se întoarcă în partea de sus pentru a câștiga spațiu de depozitare.

Chenarul rezultat, împreună cu blatul, are aspect de lemn și s-au punctat cu accentul de culoare corpurile superioare. Tot aici se poate observa și corpul de iluminat cu fir și becuri Edison decorative, realizat de unul dintre membrii echipei. Același model de corp de iluminat, dar cu mai multe fire, se găsește și deasupra mesei de dining. În combinație cu lampa scenografică tip pălărie din zona de living, acestea devin elementele vedetă și formează accentele ludice de care era nevoie pentru a anima amenajarea.

Trecerea către zona de living se face printr-un corp de bibliotecă, care are atât rolul de a masca laterala frigiderului, dar este și spațiu de expunere pentru frumoșii corali ce fac parte din colecția mamei beneficiarei, fostă profesoară de geografie.

Pentru că beneficiarii nu și-au dorit niciun fel de elemente decorative, cum ar fi tapetul sau vopseaua decorativă, specialiștii au ales să pună în evidență materialele folosite și să placheze peretele din spatele televizorului cu plăci de PAL cu aspect de lemn.

Tot în living au adus un element jucăuș, covorul cu pete de vopsea aruncate. În dormitorul matrimonial, s-a continuat aceeași abordare decorativă: a fost placat peretele din spatele patului, fiind scos în evidență și prin iluminarea cu bandă LED. În același timp a fost lăsat „să respire”, folosind două măsuțe de cafea pe post de noptiere, iar veiozele glob sunt alese în același spirit cu corpurile de iluminat cu becuri mari de la parter. Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu uși glisante din HPL este realizat pe comandă.

Daniela Truță arhitect de interior | Next Interior +40 720 962 020 www.next-interior.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here