IKEA propune noi soluţii pentru locuinţe mici

0

Maximizarea spaţiilor mici este o provocare pentru cei care trăiesc în apartamente mici, dar şi pentru cei care locuiesc în case care nu sunt destul de mari. După ce a venit cu tot felul de mobilier menit să ne ajute, un mare retailer atacă arhitectura camerelor mici. IKEA propune noi soluţii pentru locuinţe mici.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale IKEA se concentrează pe cu totul altceva decât mobilier: arhitectura camerelor mici. Se pare să suedezii lucrează la câteva metode „magice” care pot transforma complet camera în doar câteva secunde. Spre exemplu, imaginaţi-vă cum ar fi să puteţi transforma o cameră de zi în dormitor doar prin simpla glisare a unui perete.

Soluţia celor de la IKEA este una bună pentru cei care nu au la dispoziţie prea mult spaţiu. Mikael Ydholm, şeful departamentului de cercetare de la IKEA spune însă că produsul nu va fi disponibil decât peste vreo trei ani. Compania a testat această soluţie de amenajare de doi ani în timp ce renova un apartament din 1980 din Suedia, timp în care mai multe familii au fost invitate să locuiască în apartamentul respectiv timp de două săptămâni.

Principalele roade ale acestui proiect secret sunt pereţii mobili şi prizele amplasate tot pe aceşti pereţi, cu ajutorul cărora se pot crea mici camere.

„Am simţit că apartamentul este mult mai mare decât al meu, care chiar este cu 20 de metri pătraţi mai mare”, spune Robin Williams, un tată singur care a locuit în apartament cu cei trei băieţi ai săi.

De când fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, a început să vândă mobilă în anii 1940, compania a fost obsedată de a încerca să găsească un produs pentru fiecare moment al vieţii noastre, de la noptierele şi rafturile pentru sticlă, la presele de usturoi şi suporturile pentru săpun.

solutii ikea2
IKEA propune noi solutii pentru locuinte mici
solutii ikea
IKEA pripune noi solutii pentru locuinte mici

Sursa foto: IKEA 

Acum însă, principalele pieţe unde sunt comercializate produsele IKEA apar apartamente tot mai mici. În Suedia spre exemplu, suprafaţa unui apartment cu două camere construit anul acesta a ajuns la 53 de metri pătraţi, faţă de suprafaţa de 62 de metri pătraţi cât se înregistra în 2001, porivit unor date ale companiei de construcţii Skanska AB. Micşorări similare au loc şi în SUA, unde suprafaţa apartamentelor s-a redus cu 18%, dar şi în România, unde mulţi dezvoltatori de blocuri noi construiesc apartamente sub limita legală în ceea ce priveşte suprafaţa utilă.

Iar acest lucru îi obligă pe cei de la IKEA să vină cu lucruri noi, nu doar cu paturi suprapuse. Pereţii glisanţi şi mobila multifuncţională este făcută pe comandă şi foarte scumpă, regăsită în apartamente luxoase sau chiar în camerele unor hoteluri de renume. Cei de la IKEA spun că cea mai mare provocare este aceea de a îndeplini toate reglementările în maerie de siguranţă.

Iată mai jos un clip video care prezintă soluţia celor de la IKEA şi spune-ne dacă ţie ţi-ar plăcea să foloseşti un astfel de perete.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here