În vizită la târgul ISH, cel mai important eveniment în domeniul instalaţiilor pentru construcţii

Sustenabilitatea şi designul de obiect au fost în centrul atenţiei la târgul ISH

1
Peste 150 de mii de vizitatori şi 2025 de firme expozante la târgul ISH
Peste 150 de mii de vizitatori şi 2025 de firme expozante la târgul IS

Demografia, politica, clima, urbanizarea, energia şi stilul de viaţă au un impact direct asupra dezvoltării industriale. Pe de altă parte pandemia şi statul îndelungat în casă dar şi războiul au influenţat substanţial stilul de viaţă.

Sustenabilitatea, în centrul atenţiei

Târgul ISH demonstrează un interes sporit atât pentru firmele participante cât şi pentru vizitatori.Nu mai puţin de 154 000 de vizitatori au fost înregistraţi la această ediţie a târgului, dintre care 44% au fost din afara Germaniei. Aceştia au putut viziona produsele, tehnologiile şi echipamentele expuse de 2025 de expozanţi provenind din 54 de ţări, ceea ce a demonstrat gradul înalt de internaţionalizare al târgului. Baia sustenabilă, economisirea energiei, reducerea emisiilor de CO2, surse de energie regenerabile dar şi alte noutăţi au putut fi văzute şi evaluate la faţa locului.

Instalaţiile sanitare, de apă, încălzire şi climatizare au fost domeniile reprezentative la târgul ISH
Instalaţiile sanitare, de apă, încălzire şi climatizare au fost domeniile reprezentative la târgul ISH

Astăzi oamenii sunt convinşi de importanţa ecologiei dar în acelaşi timp doresc emoţii şi o viaţă mai colorată. Vizitarea târgului ISH a relevat în primul rând importanţa acordată sustenabilităţii, căutării soluţiilor de economisire a resurselor, în special a apei şi de producere de energie curată.

Pop Up My Bathroom

Pop Up My Bathroom este o secţiune care are o îndelungată tradiţie în cadrul târgului. Soluţii extrem de spectaculoase prezintă baia sub diferite tematici şi ipostaze.

Mobilierul de baie şi obiectele sanitare s-au prezentat ]n forme noi la edi'ia 2023 a târgului ISH
Mobilierul de baie şi obiectele sanitare s-au prezentat ]n forme noi la edi’ia 2023 a târgului ISH

Este de subliniat o excelentă iniţiativă a organizatorilor de a oferi tururi ghidate vizitatorilor pentru a marca chiar aceste teme de interes privind baia contemporană. În top se găsesc diverse teme: economia consumului de apă (baterii cu mai multe trepte), soluţii pentru înlăturarea poluării mediului datorată utilizării băii, integrarea cu natura, materiale naturale, băi inteligente, etc. O temă mai nouă este cea a băilor mici, compacte: soluţii pentru locuinţele urbane şi spaţii mici, fără scăderea nivelului de confort.

Noile tendinţe privind stilul de viaţă legat de baie se referă la, iluminatul terapeutic, facilităţi multimedia, saune infraroşu, duşuri programabile, conectivitate, gadgeturi inteligente, etc.
Noile tendinţe privind stilul de viaţă legat de baie se referă la, iluminatul terapeutic, facilităţi multimedia, saune infraroşu, duşuri programabile, conectivitate, gadgeturi inteligente, etc.

Noile tendinţe privind stilul de viaţă legat de baie se referă nu numai la relaxare ci şi la alte componente ce implică emoţii. Între acestea, iluminatul terapeutic, facilităţi multimedia, saune infraroşu, duşuri programabile, conectivitate, gadgeturi inteligente, etc.

Accent special pe design

Designul rămâne totuşi un factor determinant, chiar când este vorba de produse tehnice pentru care funcţionalitatea este în prim plan, cum este cazul instalaţiilor pentru clădiri, fie că este vorba de cele sanitare, de încălzire sau climatizare. Baia şi instalaţiile pentru apă au ocupat cea mai mare suprafaţă a târgului.

Cada face baia
Cada face baia

Dacă în urmă cu câţiva ani stilul retro cu baia albă în formă de ou pe picioare elegante a devenit un must pentru băile moderne, acum lucrurile s-au schimbat. Cada de baie este mult mai înaltă şi deci mai încăpătoare şi este aşezată direct pe pardoseală. Pentru a fi folosită cu uşurinţă deseori o treaptă apare în apropierea căzii.

Căzile de baie se prezintă în diverse culori, inclusiv în magenta, culoarea anului 2023
Căzile de baie se prezintă în diverse culori, inclusiv în magenta, culoarea anului 2023

Dacă la interior cada rămâne în mod obişnuit albă, pereţii exteriori sunt în culori foarte variate. Cada prezentată de FIBREX se distingea prin puternicul ton magenta, care este chiar culoarea anului 2023. Sobrul negru este o altă opţiune des folosită la cada de baie, un exemplu fiind soluţia propusă de WEST CO.

Mobilierul capătă deasemenea diverse nuanţe, inclusiv cele puternice, cum este portocaliul
Mobilierul capătă deasemenea diverse nuanţe, inclusiv cele puternice, cum este portocaliul

Dar nu numai cada se prezintă în diverse culori şi nuanţe. Mobilierul de baie apare în culori puternice (verde, albastru sau portocaliu), în timp ce pentru chiuvete sunt preferate nuanţele pastelate.

Într-o lumină specială apar bateriile de baie. Încă de la ediţiile precedente ale târgului am remarcat astfel de accesorii în stil industrial. Tendinţa se menţine însă apar în plus şi bateriile retro. În privinţa culorilor, negrul continuă să aibă răspândire dar şi arămiul caracteristic cuprului.

O notă specială pentru caloriferele propuse de RADOX, în forme şi culori foarte atractive care transformă aceste accesorii terne în obiecte decorative.

Nu numai în baie întâlnim o diversitate de culori. Şi componentele tehnice (ţevi, pompe, etc), care nu sunt de obicei la vedere, îmbracă nuanţe puternice şi forme aerodinamice.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here