Salata verde ambalată are conservanți? Cum este prelucrată înainte de a fi ambalată

0
salata verde
salata verde

Dacă și tu ești genul de persoană care preferă salata gata spălată, cu siguranță ai vrea să afli ma multe detalii despre acest aliment. Cu siguranță te întrebi dacă aceste pungi de salată ambalată conțin sau nu conservanți.

Ce sunt conservanții

Conservanții sunt substanțe adăugate în produsele alimentare pentru a prelungi durata de valabilitate a acestora și pentru a preveni deteriorarea. Acestea sunt folosite pentru a inhiba creșterea bacteriilor, mucegaiului și drojdiei, ceea ce poate face ca alimentele să devină mai sigure pentru consumul pe termen lung, scrie delishably.

Ce faci ca salata verde să reziste mai mult timp. Aşa o ai proaspătă zile la rând

Fără conservanți, produsele alimentare ar avea un termen de valabilitate mult mai scurt și ar trebui să fie consumate rapid pentru a evita contaminarea bacteriană. În unele cazuri, conservanții și alți aditivi sunt utilizați pentru a menține culoarea, gustul și textura alimentelor, care pot fi modificate de efectele aerului, umidității, luminii și bacteriilor.
Conservanții comuni din industria alimentară includ benzoatul de sodiu, nitratul de sodiu, sorbatul de potasiu și propionatul de calciu.

Cele mai multe salate ambalate nu conțin conservanți

Majoritatea salatelor ambalate nu conțin conservanți. Însă dacă nu ești sigur/ă de această informație, cel mai bine este să verifici eticheta pentru a vedea dacă aceasta enumeră conservanții pe lista de ingrediente. În cazul în care există conservanți sau alți aditivi, ar trebui să se spună acest lucru pe ambalajul respectiv. Motivul pentru care salatele ambalate nu conțin conservanți este pentru că salata din interiorul pungii are oricum o durată de valabilitate limitată. Deci, trebuie să utilizați salata verde rapid pentru a o împiedica să se strice.

Cât timp e bine să păstrezi salata de boeuf sau sarmalele în frigider

Cu toate că salata verde nu conține conservanți, ea este supusă unei anumite prelucrări. Producătorii spală salata cu o soluție diluată de clor pentru a ucide bacteriile. Apoi, ei plasează salata într-o pungă de presiune atmosferică modificată pentru a o menține proaspătă. Deși ucide bacteriile, clorul nu este o substanță chimică pe care doriți să o consumați în mod regulat. Producătorii trebuie să facă acest lucru pentru a ucide bacteriile care provoacă intoxicații alimentare. Cu toate acestea, nu există dovezi că spălarea cu clor pe care o primește salata verde este un risc pentru sănătate.

Salata ambalată poate avea și alte dezavantaje. Pentru că este prelucrată, aceasta poate fi mai puțin nutritivă. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a constatat că curățarea și procesarea salatei ambalate reduce anumiți nutrienți, inclusiv vitaminele e, C și unii antioxidanți.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here