Top 5 trucuri pentru a amenajarea unei camere mici

1

Un prim lucru important pentru a te simți bine acasă este lumina. Dar nu toți suntem norocoși să avem apartamente luminoase, spațioase și cu multă lumină naturală. Pentru a contracara lipsa luminii și a câștiga luminozitate, există câteva trucuri care nu necesită să mărești ferestrele sau să spargi zidurile.

Pentru a le pune la locul lor, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva elemente decorative sau să modifici anumite lucuri. Descoperă cele mai bune soluții pentru a mări o încăpere prea mică, fără modificări majore!

Cum se mărește vizual o cameră mică?

1.Aerisește spațiile din jurul ferestrei 

Într-o cameră mică, locul din jurul ferestrei trebuie să rămână liber, lipsit de mobilier, pe un perimetru de 40 centimetri. Mobilierul din jurul ferestrei împiedică trecerea luminii, astfel creând senzația de cameră întunecată, sufocantă.

În fața sau în lateralul ferestrei este necesar sa se creeze puțin spațiu pentru a aduce cât mai multă lumină în întreaga încăpere. De asemenea, pentru a obține lumină naturală în cameră, evitați să puneți perdele prea groase sau prea întunecate.

2.Optează pentru pereți în culori deschise

Aceasta este regula de bază pentru a aduce mai multă lumină în interiorul camerei: pereții vopsiți în tonuri calde, pardoseala cu o nuanță deschisă, natur, accesoriile în culori pastelate… Culorile deschise, și mai ales albul, difuzează lumina si dau astfel iluzia unei camere mai mari si mai aerisite. Acest truc este valabil pentru toate interioarele, cu atât mai mult se aplică pentru spațiile mici.

Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți decorul impersonal și sobru după cum doriți. Pastelurile, de exemplu, sunt tonuri care pot reflecta lumina, în același timp adaugă o notă de dinamism. În același mod, galbenul va lumina interiorul cu dinamismul său. De asemenea, culoarea galbenă poate fi aleasă pentru accesorii precum o pernă, un covor, o vază, etc. Dacă îți plac culorile mai calde, nimic nu te împiedică sa pictezi un singur perete, pentru a da profunzime încăperii.

Citește și: Cum alegi mobilierul pentru amenajarea unui apartament mic

3. Mărește spațiul cu ajutorul oglinzilor

Secretul oglinzilor? Ele reflectă lumina și creează senzația de spațiu. Pentru și mai mult spațiu, alege oglinzi mari și așază-le in mai multe locuri din cameră, dacă se poate in fața ferestrelor, pentru a reflecta exteriorul.

De asemenea, poți așeza două oglinzi față în față: efectul de spațiu infinit va aduce o dimensiune surprinzătoare camerei tale.

Trucuri pentru amenajarea camerelor mici. Ce e bine să ai în vedere

4. Mobilier minimalist cu înălțime joasă

Impresia de spațiu se obține de fapt prin alegerea unui mobilier cu înălțime joasă care permite degajarea câmpului vizual și deci, deschiderea spațiului. Uită de mobilierul înalt și alege console frumoase, mese și comode  joase, pentru a vă depozita lucrurile.

Pentru dulapurile esențiale, alege-le in culori deschise si optează pentru uși glisante, care ocupă mai puțin spațiu decât ușile cu balamale.

5. Adaugă o sursă de lumină

Dacă lipsește lumina naturală, este necesar să ajustezi lumina artificială prin înmulțirea acesteia. Pentru a face acest lucru, adaptează-ți iluminarea în funcție de utilizarea fiecărei încăperi.

Într-un living de exemplu: adoptăm suspensii deasupra mesei pentru a ilumina zona de luat masa, lângă canapea și fotolii putem să punem lămpi de lectură… În sfârșit, nu uităm să luminăm cele mai întunecate colțuri care reduc senzația de spațiu. În orice caz, evită iluminarea orbitoare precum becurile albe și luminile de neon și alege sursele de lumină difuză!

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here