Încălzire prin pardoseală, metodă romană de actualitate

1
Sursa foto: REHAU ANZ

Sistemul de încălzire prin pardoseală este o metodă „inventată” de romani, iar în ultima vreme a început să fie tot mai folosită în construcțiile moderne. Încălzirea prin pardoseală poate fi inclusă în proiect de la început sau poate fi adăugată când se face renovarea și asta datorită avantajelor aduse – căldura cu un consum redus de energie, design atractiv datorită faptului că nu ocupă din spațiul unei camere, plus costurile reduse de instalare și întreținere.

Sistemul de încălzire prin pardoseală este recomandat, în afara locuințelor, și pentru birouri, baze sportive și centre comerciale.

Consumul redus de energie este susținut de confortul adus, mai ales că sistemele de încălzire prin pardoseală sunt moderne și pot fi controlate prin diferite metode, care permit diferite programări pentru anumite perioade. În plus, aceste sisteme pot face o casă inteligentă, existând versiuni ce pot fi controlate prin smartphone sau tablete, conectate la Internet.

Sistemul poate acoperi o singură cameră sau întreaga casă
Sistemul poate acoperi o singură cameră sau întreaga casă

Încălzirea prin pardoseală poate fi compatibile cu multe proiecte și flexibile pentru mult timp și asta datorită numărului mare de produse și sisteme din piață. Încălzirea prin pardoseală poate fi folosită la o simplă baie, până la întreaga locuință sau birouri cu suprafață mare. Căldura adusă de sistemele acestea se dispersează cu ușurință pe întreaga suprafață, ceea ce aduce un confort ridicat față de sistemul, de exemplu cu calorifere, unde zonele apropiate acestora sunt mult mai „calde” decât cele aflate mai departe.

Sistemele inteligente de încălzire prin pardoseală aduc economii și o eficiență ridicată, fiecare încăpere sau zonă putând avea setată propria temperatură, ceea ce poate aduce, potrivit specialiștilor, economii de până la 20% la facturii.

Căldura prin podea - nu va mai fi frig la picioare
Căldura prin podea – nu va mai fi frig la picioare

De asemenea, căldura – aerul cald mai exact, devine mai ușor și se ridică în partea superioară, însă în sistemele de încălzire prin pardoseală sunt așezate pe podea, deci și podeaua va fi caldă.

Revenind la spațiul ocupat de sistemele de încălzire prin pardoseală, acesta este, practic, zero, întreaga suprafața putând fi amenajată după propria dorință.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here